Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014

Ενας Επικίνδυνος Τύπος


Σε έναν επικίνδυνο παράγοντα για το πολιτικό σύστημα της χώρας εξελίσσεται ο επικεφαλής της Δράσης κ. Θοδωρής Σκυλακάκης.

Ο Ελληνας πολιτικός (ευρωπαικής κοπής και στόφας), είναι αυτός που με δύο απανωτά χτυπήματα το τελευταίο διάστημα έρχεται να αποσυντονίσει το εγχώριο πελατειακό κράτος.


Πολύ πρόσφατα ο κ. Σκυλακάκης ήταν εκείνος που σε συνεργασία με τον δικηγόρο και Αντιπρόεδρο της Δράσης κ. Τάσο Αβραντίνη, πέτυχαν την απόβαση-βομβα του ΣτΕ που υποχρεώνε το κράτος να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες εντός 6 μηνών!!!

Μιλάμε για τεράστια ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ενός μικρού κόμματος απέναντι σε ένα βαθιά πελατειακό και διεφθαρμένο κράτος το οποίο διάκειται εχθρικά στον πολίτη.
-Αποδεικνύεται ότι για να βοηθήσεις ουσιαστικά τους πολίτες δεν χρειάζονται φωνασκίες και λαϊκισμός. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά, τεκμηρίωση, επιχειρήματα και επιμονή. Αυτά έκανε η Δράση και με τα ελάχιστα μέσα και την περιορισμένη κάλυψη που είχε, πέτυχε σήμερα μια μεγάλη νίκη για την οποία είμαι υπερήφανος. Αν οι πολίτες μας δώσουν περισσότερη δύναμη, θα κάνουμε πολύ περισσότερα για αυτούς...,

θα πει ο Θοδωρής Σκυλακάκης, ο οποίος πριν λίγες ώρες πραγματοποίησε το 2ο χτύπημα ενάντια στο σύστημα.

Μιλάμε για ολέθρια χτυπήματα μια και πρόσωπα όπως οι κ.κ. Θοδωρής Σκυλακάκης, Θανάσης Μαυρίδης, Γιώργος Κράλογλου, Κώστας Στούπας, Αθανάσιος Παπανδρόπουλος με τίποτε δεν θα μπορούσαν να χρεωθούν στην Αριστερά και πιο συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άνθρωποι με φιλελύθερες απόψεις που προκαλούν μεγαλύτερη απέχθεια στο πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης και στους κυβερνώντες ακόμη και από τον Λαφαζάνη. Κι αυτό γιατί δεν κολλάει πάνω τους η λάσπη τύπου Βούλτεψη, Ασημακοπούλου και τα σχετικά.

Ερχεται λοιπόν ο κ. Θοδωρής Σκυλακάκης με ένα άρθρο-φωτιά να περιγράψει με όσο γίνεται καταληπτούς όρους την κλινική εικόνα της ελληνικής οικονομίας το 2014.

Να το διαβάσετε όλοι.

ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-MΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ>




του Θοδωρή Σκυλακάκη

Τι συνέβη στην οικονομία το 2014; Γιατί η τρόικα δεν υποχωρεί για το δημοσιονομικό κενό;

Αν ακούσετε τα κυβερνητικά στελέχη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και έχουμε απλώς παράλογους γραφειοκράτες.

Αν διαβάσετε κάτι αναλυτές μεγάλων ελληνικών τραπεζών (από αυτούς που προβλέπουν ανάκαμψη κάθε έξι μήνες εδώ και πέντε χρόνια) όλα πηγαίνουν περίφημα και το μόνο πρόβήμα είναι ότι οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν το μεγαλείο των εκάστοτε κυβερνητικών πολιτικών που είναι όλες σωστές...
Αν ακούσετε τα ΜΜΕ, θα βρείτε μια παραλλαγή όλων αυτών μαζί με μπόλικο Συριαζαϊκό αντιμνημονιακό λαικισμό.


Τι δεν θα μάθετε πουθενά αλλού: Ότι η χώρα το 2014 παρήγαγε σε ευρώ (ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές) 3,5 δις λιγότερα απ' ότι το 2013.

Το ΑΕΠ έπεσε στα 178,9 δισ από 182,4 το 2013.

Η πτώση αυτή του ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές κατά 2% συνοδεύτηκε από ακόμα μεγαλύτερο αποπληθωρισμό (-2,5%).

Γι αυτό και εμφανίζεται στα στοιχεία "ανάπτυξη" -τρομάρα μας-.

Τα έσοδα όμως και οι δαπάνες του προυπολογισμού (μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, τόκοι κ.λπ.), είναι σε τρέχοντα ευρώ.

Τα 3,5 δις μείωση ΑΕΠ σημαίνουν 1,1 δις λιγότερα έσοδα (πρόσθετο δημοσιονομικό κενό), το οποίο μεταφέρεται και στα επόμενα χρόνια.

Γιατί η κυβέρνηση είχε προβλέψει- για το 2014- ΑΕΠ 4 δις μεγαλύτερο και αποπληθωριστή μόλις -0,5%.

Το πρόβλημα είναι προφανώς αντικειμενικό και οφείλεται στην πτώση των επενδύσεων (οι μικρότερες του κόσμου ως ποσοστό του ΑΕΠ- πλήρης απόδειξη της απόλυτης αποτυχίας της κυβέρνησης στον πιο κρίσιμο τομέα) και στις εξαγωγές αγαθών.

Η αιτία: υπερφορολόγηση, κράτος πελατειακό που δεν έχει αλλάξει και επιβιώνει καταστρέφοντας τον ιδιωτικό τομέα.

Ο τουρισμός που πήγε καλά βεβαίως δεν έφτανε.

Αν υπήρχε μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που να εφάρμοζε μια πολιτική υπέρ του ιδιωτικού τομέα η οικονομία θα είχε προ πολλού ανακάμψει και μάλιστα ταχύτατα, όπως συμβαίνει στην Ιρλανδία.

Αντ' αυτού πάμε στο βράχο...


Αυτά για να γνωρίζετε τι συμβαίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου