Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ) ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ)

Αυτό ειναι το δίλημμα που αντιμετωπίζει σήμερα η αριστερά -δεν περιλαμβάνεται το ανόητο δογματικό ΚΚΕ- και ο Τσίπρας. Σε περίπτωση που ο ηγέτης της αριστεράς γνώριζε ότι μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα έβγαιναν λογικές φωνές σαν αυτή του Παπαδημούλη ,να ζητούν συνάντηση με τον Σαμαρά;
Ο Σύριζα στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, θα είναι πρώτος και με διαφορά που... δεν θα του εξασφαλίζει όμως, την αυτοδυναμία. Κι αυτό διότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα επηρεασθεί από υπαρκτά δυστυχώς ακόμα αριστερά σύνδρομα της ...δεξιάς και την προπαγάνδα των φερεφώνων της, που θα σπείρουν πανικό και καταστροφή.
Θα περιπέσει λοιπόν ο Σύριζα σε υπαρκτά πλέον διλήμματα και όχι σε επαναστατικές φαντασιώσεις, τύπων γραφικών, όπως ο Λαφαζάνης.
Δυστυχώς οι τροϊκανοί ,"έδεσαν" τη χώρα με τη βοήθεια της οσφυοκαμπτικής πολιτικής, της παρα φύσιν συγκυβέρνησης, των κατά ....Λαζόπουλο κανιβάλων, για πολλά χρόνια, με δεσμεύσεις που δύσκολα, πολύ δύσκολα, θα αντιπαρέλθει η όποια κυβέρνηση.
Να πολεμήσει και να "απαλυνει "πολλές απο τις δεσμεύσεις, το μπορεί, αλλά να τις αποκλείσει ως να μην υπάρχουν, ειναι αδύνατον.
Υπο την έννοια αυτή, "λογικές" σαν του συμπαθούς, κατά τα λοιπά Λαφαζάνη, μάλλον βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας και τις εκστερνίζονται αριστερές τάσεις, μεταξύ τσαγιού και βουτημάτων στην πλατεία Εξαρχείων...
Η προσέγγιση της αριστεράς με το μόρφωμα της Νέας Δημοκρατίας του Σαμαρά, ειναι απαραίτητη. Γι αυτο θα πρέπει ο Συριζα να το ξανασκεφθεί. Αυτο δεν σημαίνει κατ ανάγκην συγκυβέρνηση. Σπάει όμως, ο πάγος και ειναι καλύτερα να σπάσει ο πάγος από το να ζητήσουμε πάλι "σωτηρία"απο τύπους δήθεν ανεξάρτητους Παπαδήμους και λοιπούς συγγενείς.
Ειναι θετικό εαν κάποια στιγμή γίνει μια συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα. Προς Θεού, αυτήν τη φορά, ας σκεφθούν και οι δυο τον ιστορικό του μέλλοντος, σε τι δύσκολη θέση θα τον φέρουν, εάν αποδεχθούν να είναι παρών και ο ανύπαρκτος, εγωκεντρικός Βενιζέλος, ο οποιος δεν εκπροσωπεί και τίποτα...Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν, γνωρίζουν πως ο ανύπαρκτος αυτός αρχηγός του τίποτα ήταν ένας απο τους κύριους λόγους του ότι δεν έγινε μέχρι σήμερα μια συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα.


Ας γίνει μια συνάντηση αφου λογοι εθνικοι το επιβάλλουν. Αλλωστε τοσα εχουν γίνει...Ας το ξανασκεφθουν...Ας γινει κι αυτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου