Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2014

Η προφητική ομιλία του Προκόπη Παυλοπουλου…


Και τα καθάρματα του μνημονιου που κατάντησαν την δημοκρατια «κοζα νοστρα», υποστήριζαν πως η κυβερνηση Καραμανλη «κατέστρεψε την χωρα»…
Προκόπης Παυλόπουλος
Τέλος της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την σύσταση... της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (Τρίτη, 16.12.2014).

«Τελειώνω, λέγοντας ότι όπως είμαστε σήμερα στο πολιτικό μας σύστημα θυμίζουμε κάτι από εκείνο που ο Γιώργος Σεφέρης είχε περιγράψει σε ένα ποίημά του, τον «Τελευταίο Σταθμό». Γυρνώντας ο Γιώργος Σεφέρης από τη Μέση Ανατολή μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, μαζί με όλη την διπλωματική αποστολή που ερχόταν, κουβαλώντας μαζί της διαφορές καιδιχασμούς, έκανε μια στάση στην Cava dei Tirreni. Εκεί, ο Γιώργος Σεφέρης, που ήταν μέλος αυτής της αποστολής, έγραψε στις 5 Οκτωβρίου 1944 αυτό το κορυφαίο ποίημα, στο οποίο δεν έχουμε δώσει όση σημασία θα έπρεπε και ιδίως οι πολιτικοί: Τον «Τελευταίο Σταθμό». Και εκεί, παρατηρώντας γύρω του το πολιτικό σύστημα που επέστρεφε στην Ελλάδα και σαν να προφήτευε τι επρόκειτο να συμβεί, έγραψε αυτό το στίχο: «Ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες, καθένας κι ένα αξίωμα σαν το πουλί μες το κλουβί του».
Μακάρι να μην μας αξίζει αυτή η μοίρα.
Ευχαριστώ πολύ».


Posted by olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου