Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2015

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...




ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
Πρόσωπα που δεν συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, πρόκειται να καταλάβουν ...
εκλόγιμες θέσεις, μετά την αποχώρηση των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας και της προσχώρησής τους στον νέο κομματικό σχηματισμό, Λαϊκή Ενότητα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αρκετοί από αυτούς συμμετείχαν στην κυβέρνηση των προηγούμενων μηνών, ή από τη θέση του μέλους του υπουργικού συμβουλίου ή από τη θέση του γενικού γραμματέα υπουργείου. Μετά από καίριες ανεπιτυχείς επιλογές, όπως φαίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να προωθήσουν δοκιμασμένο κόσμο, τόσο από άποψη εμπειρίας, όσο και από άποψη εμπιστοσύνης.


Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί ο ξάδελφος του πρωθυπουργό, νυν γγ του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.

Ο γγ του υπουργείο Εξωτερικών είχε επιλεγεί τον Φεβρουάριο να αναλάβει την κρίσιμη αυτή θέση, προκαλώντας συζητήσεις, λόγω της συγγενικής σχέσης με τον Αλέξη Τσίπρα. Μία από τις τελευταίες δραστηριότητες του Γιώργου Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν και η υπογραφή Μνημονίου κατανόησης για τη συνεργασία στον Ενεργειακό Τομέα μεταξύ Ελλάδας και Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Πέραν του κ. Τσίπρα στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Λόγω αυτού του γεγονότος άλλωστε δεν παραμένει υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνησης, ένα θέμα που ετέθη, καθώς λίγο μετά τις εκλογές θα έπρεπε να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τις ανάγκες συμμετοχής του στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Επίσης αναμένεται να βρίσκονται σε εκλόγιμες θέσεις εξωκοινοβουλευτικοί υπουργού, αλλά και γενικοί γραμματείς άλλων υπουργείων. Κάποιοι από αυτούς είναι οι: Αριιστείδης Μπαλτάς, Χριστόφορος Βερναδάκης, Νίκος Τόσκας, Κώστας Πουλάκης, Χρήστος Σπίρτζης και Δημήτρης Τσουκαλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου