Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τους πολιτικούς αρχηγούς


Αγωνία του πρωθυπουργού να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η συζήτηση για το ασφαλιστικό

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Συναίνεση στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο και κοινωνική ηρεμία θα αναζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει το πιθανότερο... το Σάββατο.

Το εσπευσμένο τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δείχνει την αγωνία του πρωθυπουργού να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η συζήτηση για το ασφαλιστικό. Με δεδομένο ότι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα ανάμεσά τους και το ασφαλιστικό κάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναζητά συμμάχους. Το γεγονός ότι στην προηγούμενη ψηφοφορία για το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων έχασε τρεις βουλευτές και με δεδομένο ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες για το ασφαλιστικό αναγκάζουν τον Αλέξη Τσίπρα να προβεί σε άνοιγμα προς όλους τους πολιτικούς χώρους.

Αναμένεται να υπάρξει ανταπόκριση από το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων ενώ με τον Σταύρο Θεοδωράκη οι σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερά τους οπότε δεν υπάρχει μεγάλη προοπτική για συνεργασία. Η ΝΔ από την άλλη πλευρά εμφανίζεται ακέφαλη και διχασμένη για την στάση που θα κρατήσει απέναντι στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Πέρα όμως από την πρόθεση της Φώφης Γεννηματά να συνδράμει τον Αλέξη Τσίπρα τα προβλήματα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι λίγα για μια τέτοια συνεργασία καθώς ο Βαγγέλης Βενιζέλος διαφωνεί έντονα σε μια τέτοια προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου