Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

ΝΔ: Τελικές αποφάσεις για την εκλογική διαδικασία...


Αύριο αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Σήμερα, αναμένεται ότι θα υπάρξει νέος κύκλος επαφών με τις τεχνικές εταιρείες που θα αναλάβουν τη διαδικασία, η οποία «κλείνει» για τις 13 Δεκεμβρίου, όπως ήταν και ο αρχικός στόχος.

Πάντως, μέλη της ΚΕΦΕ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους...
για την απουσία του προέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Τραγάκη, αλλά και άλλων βουλευτών από τη χθεσινή συνεδρίαση.
Ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, πραγματοποίησε χθες...
διαδοχικές συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς και αρχηγούς της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Τους ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες που έχω ήδη αναλάβει και πρόκειται να αναλάβω, ώστε να έχουμε επιτυχή έκβαση των εσωκομματικών εκλογών», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.
Την ίδια ώρα, στην αντεπίθεση πέρασε ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε μακροσκελές κείμενο που εξέδωσε το γραφείο του, με τίτλο «Οι 8 αλήθειες για την εκλογή του προέδρου της ΝΔ». «Σε μια περίοδο επικίνδυνων διεθνών ανακατατάξεων, κάποιοι επιδιώκουν την πολυδιάσπαση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τη διάλυση του μοναδικού μεγάλου κόμματος, της ΝΔ», σημειώνεται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη αποτελεί εγγύηση ενότητας και προοπτικής. «Δεν πρέπει επ' ουδενί ατομικές φιλοδοξίες, απωθημένα, πάθη του παρελθόντος και συμφέροντα να αποτελέσουν εργαλεία για τη διαίρεση ή τη διάλυση της μεγάλης παράταξης», αναφέρεται.
Για το φιάσκο
Ο κ. Μεϊμαράκης δημοσιοποίησε μέρος των 17 επιστολών που είχε αποστείλει ηλεκτρονικά στην ΚΕΦΕ, αναφέροντας ότι από την πρώτη στιγμή και καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας είχε επισημάνει τις αδυναμίες στη διαδικασία για την ανοιχτή εκλογή προέδρου, ωστόσο δεν εισακούστηκε. «Ανεξαρτήτως από το αν το φιάσκο της περασμένης Κυριακής οφείλεται σε δόλο ή ανικανότητα κάποιων, αυτό που τώρα προέχει δεν είναι η απόδοση ευθυνών (αυτό μπορεί να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο) αλλά η ολοκλήρωση της διαδικασίας με αδέκαστο τρόπο και το ταχύτερο δυνατόν. Για να μείνει η παράταξη ενωμένη και να ξεκινήσει άμεσα η ανασύνταξή της», υπογραμμίζεται.
Τέλος, αφήνονται αιχμές για τους συνυποψηφίους του, καθώς «ένα σοβαρό τεχνικό θέμα μετεξελίχθηκε σε πολιτικό ζήτημα, διότι συντονισμένα επεδίωξαν να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου να χρεώσουν την απόλυτη ευθύνη» σε αυτόν, λόγω της ιδιότητάς του. Ωστόσο, σημειώνεται οι ίδιοι το προηγούμενο διάστημα του είχαν απαγορεύσει ρητά να εμπλέκεται σε διαδικαστικά θέματα, για τα οποία μόνη αρμόδια ήταν η ΚΕΦΕ.

ethnos.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου