Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

Ξεπέρασαν το μέτρο οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο τον Τζιτζικώστα που μπορεί δικαίως να κερδίσει τον τίτλο του ψώνιου.
Η όλη του πολιτική βασίζεται στο "εγώ ή χάος".
Οι πολλαπλές επιθέσεις του, τόσο στον Καραμανλή, όσο και στον Μητσοτάκη και στους συνυποψήφιούς του, τον καθιστούν....
την επομένη των εκλογών, εάν χάσει με μια μονάδα εκτός κόμματος. Μήπως όμως αυτό έχει στο μυαλό του, ο μωροφιλόδοξος πολιτικός; Μήπως θέλει να δημιουργήσει, νέο πολιτικό φορέα, αμέσως μετά την ήττα του;

Το μέτρο έχουν χάσει και οι άλλοι συνυποψήφιοι, με λιγότερο εκτεθειμένο τον Μεϊμαράκη, που έτσι κι αλλιώς προσωρινή λύση αποτελεί κι αυτός στην Νέα Δημοκρατία, εάν εκλεγεί.
Ωστόσο σε μια περίπτωση που ο Τζιτζικώστας εκλεγεί αρχηγός, η Νέα Δημοκρατία διαλύεται, καθώς τα καπετανάτα είναι πολύ περισσότερο ισχυρά, απ' ότι ο γραφικός εκ Φιλοθέης ορμώμενος Απόστολος... Σε περίπτωση που εκλεγεί ο Μεϊμαράκης, το πλέον πιθανό είναι να φύγει ο Τζιτζικώστας και ταυτόχρονα πλησιάζει περισσότερο προς την πραγματικότητα, η επάνοδος του Κώστα Καραμανλή, που φέρει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, αφού περιέπεσε σε κατάσταση λήθης με την σιωπή του, την οποία έσπασε δυο φορές και τις δυο φορές απόλυτα λανθασμένα.
Για τους δυο άλλους υποψήφιους, ούτε λόγος...Ο μεν Μητσοτάκης έχει απλώς την δική του εκλογική πελατεία, ο δε Άδωνις είναι ο υπεύθυνος για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος και για τον εναγκαλισμό με την άκρα δεξιά.
Είναι σαφές πως εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν, τέτοια παρακμιακή κατάσταση με υποψήφιους αρχηγούς δεν θα ξαναδούμε. Έβερτ, Μητσοτάκης, Ράλλης, Αβέρωφ και τόσοι άλλοι δίνουν το στίγμα του επιπέδου της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και μόνον η αντιπαράθεση με τους σημερινούς υποψήφιους προκαλεί θλίψη στους νεοδημοκράτες.

Η λύση στην Νέα Δημοκρατία, ήταν ο Κώστας Καραμανλής που σε κάθε περίπτωση πρέπει να παίξει ενεργό ρόλο στα πράγματα, αμέσως μετά την εκλογή νέου αρχηγού. Είναι και ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει στην δημιουργία νέου κατεστημένου -σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου-από τον Σύριζα.

Είναι και ο μόνος, που μπορεί να προχωρήσει σε συνθέσεις, που δεν έχουν την δυνατότητα κάνεις εκ των δυο Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, να επιτύχουν. Είναι τόσο σαφές αυτό, που αναρωτιέται κανείς, γιατί δεν το αντιλαμβάνεται ο Κ. Καραμανλής. Εκτός κι αν δεν τον ενδιαφέρει το κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Καραμανλής, να γίνει μια συνιστώσα της κεντροδεξιάς και να διαλυθεί σε πολλά κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου