Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2015

Ο Γερούν παραδέχεται ότι ζήτησε την παραίτηση Βαρουφάκη...

Πολλά είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τις πιέσεις που οι δανειστές άσκησαν στην ελληνική κυβέρνηση για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Πέντε μήνες μετά τη σύναψη συμφωνίας, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ παραδέχεται κι επίσημα ότι είχε ζητήσει την απομάκρυνση Βαρουφάκη από τον...
Αλέξη Τσιπρα.


Όπως παραδέχεται σε τηλεοπτική εκπομπή που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα στην ολλανδική τηλεόραση, είχε επιμείνει για να πάψει ο πρώην Ελληνας υπουργός Οικονομικών να είναι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της περασμένης άνοιξης.

Σύμφωνα με την προαναγγελία της συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό NOS TV, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι το κλίμα μέσα στο Eurogroup, ανάμεσα στους υπόλοιπους υπουργούς και τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν τόσο άσχημο, που πλέον δεν υπήρχε βάση συζήτησης.

Έτσι, όπως φέρεται να λέει στην εκπομπή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα επέμεινε στην παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη. Η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν ότι «δεν είναι θέμα του προέδρου του Eurogroup αυτό, αλλά της ελληνικής κυβέρνησης». Ωστόσο λίγο καιρό μετά ο Γιάννης Βαρουφάκης θα απομακρύνονταν από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην εκπομπή Nieuwsuur, θα μιλήσουν εκτός από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Αλεξάντερ Στουμπ, Πίτερ Κάζιμιρ αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αντικείμενο το παρασκήνιο των κρίσιμων συζητήσεων δανειστών και Ελλάδας.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου