Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2016

Νέα επίθεση Ερντογάν στη Ρωσία...

Κοντά στα τουρκικά σύνορα ο στρατός της Συρίας...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ρωσία, λέγοντας πως συνεργάζεται με τον Αλ Άσαντ που συνεχίζει να σκοτώνει αθώους ανθρώπους στη Συρία. Παράλληλα, δήλωσε ότι η...
Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες από το Χαλέπι.

«Το καθεστώς (της Δαμασκού) έχει πλέον αποκλείσει ένα τμήμα του Χαλεπιού (...) αν (οι άμαχοι που διαφεύγουν) βρίσκονται στις πόρτες μας και δεν έχουν άλλη επιλογή, αν είναι απαραίτητο, οφείλουμε να αφήσουμε τους αδελφούς μας να εισέλθουν και θα το πράξουμε», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, επιστρέφοντας από την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική και τη Σενεγάλη.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν διερωτήθηκε για τη στάση που τηρεί η Ρωσία ως προς τη συριακή κρίση και τόνισε ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και συνεχίζει τη σφαγή αμάχων.

«Οφείλουμε να ρωτήσουμε τους Ρώσους: τι κάνετε στη Συρία; Στην πραγματικότητα, είστε εισβολείς. Συνεργάζεστε με κάποιον (τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ), ο οποίος έχει σκοτώσει 400.000 ανθρώπους και συνεχίζει να σκοτώνει αμάχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.


Κοντά στα τουρκικά σύνορα ο στρατός της Συρίας...



Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα βρίσκεται ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ, στη Συρία, συνεχίζοντας τις καταδρομικές επιθέσεις, με τη συνδρομή της ρωσικής αεροπορίας, εναντίον θέσεων που κατέχουν οι αντάρτες, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Τα στρατεύματα του καθεστώτος βρίσκονται πλέον σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη Ταλ Ριφάατ, ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των ανταρτών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου», μαζί με την Αζάζ και τη Μαρέα, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου. Η Ταλ Ριφάατ βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών από το 2012.

«Το καθεστώς προχωρεί προς το βόρειο τμήμα της επαρχίας για να καταλάβει την Ταλ Ριφάατ και μετά την Αζάζ με τελικό στόχο να φθάσει στα τουρκικά σύνορα για να εμποδίσει κάθε διέλευση ανταρτών και όπλων από την Τουρκία», σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

Η εφημερίδα «Αλ Ουατάν» που πρόσκειται στο καθεστώς αναφέρει επίσης σήμερα ότι «ο στρατός προχώρησε προς την Ταλ Ριφάατ (...) Αν πέσει αυτή η πόλη, ο στρατός θα μπορέσει να προχωρήσει για να θέσει υπό τον έλεγχό του ολόκληρο το βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου».

Εξάλλου, στην επαρχία της Δαμασκού, ο στρατός έχει περικυκλώσει από χθες το βράδυ την πόλη Νταράγια, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών νοτίως της πρωτεύουσας, η οποία βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων από το 2012.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου