Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2016

Ποινές για τη χρήση της φράσης «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου»...

Ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ποινές σε όσους χρησιμοποιούν τη φράση «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου», αναφορικά με τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που λειτουργούσαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σε πολωνικό έδαφος, καταρτίζει η κυβέρνηση της Πολωνίας.

Ο...
υπουργός Δικαιοσύνης Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο, ο οποίος ανακοίνωσε το σχέδιο ισχυριζόμενος ότι αυτό «ικανοποιεί τις προσδοκίες των Πολωνών», σημείωσε πως το παρουσίασε το σχέδιο στην πρωθυπουργό Μπεάτα Ζίντλο, η οποία αντέδρασε θετικά.

«Οι Πολωνοί βλασφημούνται στον κόσμο, στην Ευρώπη, ακόμη και στην Γερμανία, ότι είναι οι αυτουργοί του Ολοκαυτώματος, ότι στην Πολωνία υπήρχαν πολωνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, πολωνικοί θάλαμοι αερίων.Αρκετά με αυτό το ψέμα. Πρέπει να ληφθούν ευθύνες», υποστήριξε.

Το Ναζιστικό καθεστώς λειτουργούσε τα διαβόητα στρατοπέδα θανάτου, όπως το Άουσβιτς και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Σομπιμπόρ και Τρεμπλίνκα κυρίως στην κατεχόμενη Πολωνία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα το 2012 σε ομιλία του σε τελετή στη μνήμη του Γιαν Κάρσκι, πρώην Πολωνού αξιωματικού, ο οποίος έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για την πολιτική εξόντωσης των Εβραίων από τους ναζί, αναφέρθηκε σε «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου», αντί στον όρο «ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Πολωνίας.

Αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος με επιστολή του προς τον τότε Πολωνό πρόεδρο Μπρονισλάβ Κομορόφσκι εξέφρασε τη λύπη του για το λάθος του να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη έκφραση.

Τον περασμένο χρόνο η Πολωνία διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν, σύμφωνα με τη Βαρσοβία, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ με δηλώσεις του που περιελήφθησαν σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Washington Post άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε συνενοχή με τη ναζιστική Γερμανία στο Ολοκαύτωμα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου