Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

442 φρουρούν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ,… 430 ολόκληρη την Φθιώτιδα [video]


Της Λίλιαν Χαχοπούλου

Πέρασε στα..”ψιλά” λόγω της σοβαρότητας του πολυνομοσχεδίου όμως ο βουλευτής Φθιώτιδας του...

ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελής, υποστήριξε στην ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και λιγότεροι (75), έχουν αποσπασμένους σχεδόν τριπλάσιους αστυνομικούς από ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Κυβέρνησης ( 145 βουλευτές). Δηλαδή, όπως υποστήριξε, οι βουλευτές της Ν.Δ έχουν στη διάθεσή τους 325 αστυνομικούς έναντι 117 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε μάλιστα καταμέτρηση για το σύνολο των αστυνομικών που έχουν διατεθεί στην υπηρεσία όλων των βουλευτών των κομμάτων της Βουλής.

Και αν για τον κ. Μιχελή το θέμα είναι αναλογικό, δηλαδή ποιος έχει τους περισσότερους, για τους πολίτες προφανώς το θέμα είναι αλλού.

Σε μια εποχή που η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση, οι αστυνομικοί δεν επαρκούν. Κανείς δεν νιώθει πλέον ασφαλής και κυρίως οι κάτοικοι των χωριών όπου η αστυνόμευση είναι εντελώς ανύπαρκτη.

Τα Αστυνομικά τμήματα, όπου υπάρχουν, είναι αποδυναμωμένα και λειτουργούν μόνο χάρη στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλει το υπάρχον το δυναμικό.

Να το δούμε με αριθμούς;
220 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ διαθέτουν για τη φύλαξή τους 442 αστυνομικούς.

159.000 κάτοικοι της φθιώτιδας πόσους?

Η απάντηση είναι 430! Δηλαδή 12 λιγότερους!!!

Και αναλύοντας… ένας αστυνομικός αντιστοιχεί για την προστασία 370 πολιτών!

Προχωρώντας την έρευνα σε πανελλαδικό επίπεδο, οι αριθμοί είναι σοκαριστικοί.
Συνολικά, 2.465 αστυνομικοί απασχολούνται για τη φύλαξη πολιτικών, δικαστών, εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών, δημοσιογράφων, περιφερειαρχών και δημάρχων. Όλοι αυτοί, που θεωρούνται –υψηλά πρόσωπα- διαθέτουν στην υπηρεσία τους μια μικρή πόλη αστυνομικών!

Πέρα όμως από το ανθρώπινο δυναμικό, για την προστασία των προσώπων αυτών διατίθενται –από το ελληνικό πάντα κράτος- 343 αυτοκίνητα και 125 μοτοσυκλέτες.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Και ελληνικό…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου