Σάββατο, Μαΐου 28, 2016

Reuters: Οι Ευρωπαίοι «κουράστηκαν» με τις αντιρρήσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα


Τι σημειώνει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο ειδήσεων

Η έντονη αναποφασιστικότητα αλλά και κάποιες διαφωνίες στο εσωτερικό του ΔΝΤ δημιουργούν έντονες ανησυχίες στην Ευρώπη, όπως τουλάχιστον σημειώνει σε δημοσίευμά του... το Reuters. Αυτές οι ανησυχίες ήταν ξεκάθαρες κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου Eurogroup της 24ης Μαΐου και δεν ήταν λίγοι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών που αναρωτιούνται εάν πραγματικά το ΔΝΤ επιθυμεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο το ερώτημα κατά πόσο το ΔΝΤ θέλει πραγματικά αυτή τη συμμετοχή τέθηκε, πάντα ανώνυμα, στο Reuters από δεκάδες ανώτερους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Δήλωσαν, μάλιστα, στο πρακτορείο ότι έμειναν έκπληκτοι από τις διαφωνίες μεταξύ του Πολ Τόμσεν και άλλων αξιωματούχων του ΔΝΤ και κυρίως από το γεγονός ότι ο Δανός αξιωματούχος χρειαστεί να περιμένει επί ώρες για να επικοινωνήσει με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ πριν αποδεχθεί τελικά τη συμφωνία.
Πρόκειται για αναφορά σε ένα από τα διαλείμματα που έγιναν στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup της Τρίτης, κατά το οποίο ο Τόμσεν που ήταν στις Βρυξέλλες αναζητούσε στο τηλέφωνο την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία βρισκόταν σε ταξίδι στην Ασία. Αξιωματούχοι του ΔΝΤ σχολίασαν ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν στο Καζακστάν και σημείωναν ότι δεν είναι ασυνήθιστο να περιμένουν το «πράσινο φως» από τη γενική διευθύντρια.
«Φαινόταν ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμφωνήσει σε μία κοινή θέση των στελεχών του», ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι ο κορυφαίος δικηγόρος του Ταμείου είχε ταξιδέψει από την Ουάσιγκτον, για να εξετάσει προσεκτικά τη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου