Σάββατο, Ιουνίου 25, 2016

Η ΕΛΠΙΔΑ...


(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)

Η ελπίδα δε χαρίζεται, κερδίζεται

Την ώρα που οι απαιτήσεις των καιρών επιβάλλουν εθνική ενότητα και ομοψυχία, κάποιοι επιμένουν να αναζητούν ....σωτήριες λύσεις, μέσα από ιδεολογικοπολιτικούς επαναπροσδιορισμούς και ανακατατάξεις, αγκυλωμένοι στο μικροκομματισμό τους και στη μιζέρια της ιδιοτέλειας, παραβλέποντας προκλητικά και ύποπτα το εθνικό συμφέρον, αρνούμενοι πεισματικά να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάσταση, δημιουργώντας υποδιαιρέσεις αντί αθροίσματα.
Προσπαθούν να ελέγξουν ένα Έθνος το οποίο διάγει την κρισιμότερη καμπή της Ιστορίας του, χρησιμοποιώντας την ενδεδειγμένη συνταγή του "διαίρει και βασίλευε" για να διαρρήξουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Προέχει η ανάγκη της ανατροπής των δεδομένων που ορίστηκαν ως πεπρωμένο αυτού του λαού και που τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.
Η θεωρία του λεγόμενου " μεσαίου χώρου" ,που εισήγαγε ο Κ. Καραμανλής και κάποιοι προσπαθούν να ακυρώσουν, διαστρεβλώνοντας το πνεύμα της ή και να ασκήσουν κριτική, ξεπερνάει ακόμη και σήμερα τα στενά όρια που θέτει ένας κομματικός φορέας,ξεπερνάει ακόμη και την έννοια της παράταξης και μπορεί να εμπνεύσει κάθε πολίτη, καθώς βιώνεται σαν την αλλαγή προς τα εμπρός, που όμως στηρίζεται στο μέτρο !
Ειδικά ο ελληνικός λαός ιστορικά έχει αποδείξει ότι η έννοια του μέτρου ισορροπεί τις ίδιες τις αντιθέσεις που έχει στο DNA του και πολλές φορές τον οδήγησαν σε τραγωδίες.
Είναι η Ευρώπη των εθνών που μπορεί να επιβιώσει μέσω της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της, αρκεί ο κάθε λαός να σέβεται το μέτρο του άλλου, αρκεί το εθνικό συμφέρον του κάθε λαού να μην υποχωρεί στο σημείο που να ταπεινώνεται η εθνική του συνείδηση.
Σε αυτούς, που τα προηγούμενα έτη άσκησαν κριτική " στη θεωρία του μεσαίου χώρου", με επιχείρημα τον δήθεν ιδεολογικό αποχρωματισμό της, θα απαντήσουμε ότι η ίδια η Ν.Δ. που ίδρυσε ο Εθνάρχης είχε κυρίαρχο χρώμα το γαλάζιο, το χρώμα της Ελλάδας, το χρώμα των Ελλήνων και που ο Κώστας Καραμανλής ξεκάθαρα υπηρέτησε, βασισμένος στο τρίπτυχο Πατρίδα - Θρησκεία - Οικογένεια, βάζοντας πάντα ως προμετωπίδα της πολιτικής του την ενότητα και συνοχή των πολιτών.

Είναι, λοιπόν και αυτός που έχει την ικανότητα να οδηγήσει τη χώρα σε ομαλούς δρόμους, επαναφέροντας παράλληλα την χαμένη της υπερηφάνεια.
Είναι η χρυσή εφεδρεία, η πολιτική παρακαταθήκη, που επιβάλλεται να την ξαναρίξουμε στη μάχη.
Και θα είναι η απάντηση, σε όλους εκείνους που έσπευσαν να προεξοφλήσουν το τέλος της Ελλάδας.
Ο Θεός την Ελλάδα, πέραν του φυσικού της πλούτου, την έχει προικίσει και με μεγάλους ανθρώπους.

Καιρός ,λοιπόν, να τους τα ξαναθυμίσουμε...
21 0- See more at: http://www.xn--mxaaayljfj6a0a.gr/index.php/site/article/h-elpida-de-xarizetai-kerdizetai#sthash.NKUvIYXs.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου