Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2016

"Η πολιτική δεν ασκείται με συμβουλές" Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ.

ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

ΟΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ

Η ΕΠΙΛΟΓΉ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ. ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ.


Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση, για το πως θα επιστρέψει...
ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Και μόνον η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων, είναι θετική και δείχνει ότι έχει αρχίσει να συντελείται η κατανόηση από τον λαό, του τι συμβαίνει γύρω μας...

Η επιστροφή του Κώστα Καραμανλή, συντελείται. Σιγά σιγά σταθερά.
Διαφωνούμε για τον τρόπο. Γόνιμη η διαφωνία. Οι αντίθετες απόψεις, σε έναν δημοκρατικό διάλογο που ξεκίνησε, είναι απαραίτητες. Όχι για την δικαίωση όσων τις διατυπώνουν, αφού κοινός στόχος είναι η επιστροφή του Καραμανλή, αλλά για... τον ιστορικό του μέλλοντος.

Ουδείς είπε ποτέ ότι ο Καραμανλής επιθυμεί αυθόρμητες διαδηλώσεις για να πεισθεί να επιστρέψει. Απλώς δια της αφαιρετικής οδού, εξαιρούμε της προσκλήσεως, τις αυθόρμητες εκδηλώσεις αγάπης.

Όπως δυστυχώς εξαιρούμε και τον οικουμενικό χαρακτήρα της πρόσκλησης.
Διότι αποκλείεται τα πολιτικά περίπτερα, να συναινέσουν οικουμενικά, για την επιστροφή του Καραμανλή. Άρα;

Φθάνουμε από εκεί που... ξεκινήσαμε;
Ο λαός θέλει, ο Καραμανλής πρέπει να μπορεί...

Στο καίριο θέμα των ικανών στελεχών, συμφωνούμε απόλυτα, με εκείνους που λένε ότι τα περισσότερα στελέχη στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, δεν είναι ικανά.
Είναι μια πικρή αλήθεια, όσο κι αν είναι οδυνηρό να παραδέχεσαι, ότι αυτούς που επέλεξε ο ελληνικός λαός για να τον εκπροσωπούν σήμερα είναι κατά πλειοψηφία απάτριδες και ανίκανοι...

Η επιλογή είναι σαφώς του λαού.

Επίσης συμφωνούμε, αν και διαφωνούμε όσον αφορά στον βαθμό ...ευκολίας του εγχειρήματος, με εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο Κ. Καραμανλής, μέσα σε πέντε λεπτά, παίρνει το κόμμα.
Θα χρειασθεί περισσότερο...

Η επιλογή προσώπων, είναι θέμα εκείνου που έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ο τόπος τον χρειάζεται.
Εάν έχει καταλήξει, τίποτε δεν του δίνει το εχέγγυο, ότι ο τόπος ξαφνικά θα γεμίσει ικανούς να στηρίξουν το εγχείρημά του, για την σωτηρία του τόπου. Τέτοια θαύματα δεν γίνονται.

Άρα; Απαιτείται ένα επιτελείο, με ικανούς ανθρώπους να βρει τα στελέχη. Τα τελευταία να ζυμωθούν, να δοκιμασθούν, μέσα από συγκεκριμένα πλάνα και εάν αποδειχθούν ικανά να στρατευθούν.

Η βασική μας λοιπόν διαφωνία, είναι στο ότι δεν υπάρχουν στελέχη, άρα γιατί να κινηθεί ο Κ. Καραμανλής.
Και στην σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να είναι λίγα, αλλά υπάρχουν στελέχη. Και στον κομματικό μηχανισμό, έστω και στο περιθώριο, υπάρχουν στελέχη. Δουλειά χρειάζεται.

Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή; Θέλει ο λαός να επιστρέψει ο Καραμανλής; Θέλει.

Θέλει ο Καραμανλής να βοηθήσει τον τόπο; Θέλει.

Πως θα γίνει αυτό; Με το να εξαλειφθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα;
Η εξεύρεση στελεχών.

Θα πέσουν ως από μηχανής Θεοί τα στελέχη ή θα περιμένουμε δια της ωριμάνσεως, να πέσουν ως ώριμα φρούτα (για να θυμηθούμε λίγο και τα παλαιά) τα στελέχη.

Όχι είναι η άποψή μας. Βάζουμε ανθρώπους και τα ψάχνουν. Δημιουργούμε ομάδες εργασίας.

Απαιτείται ένα τιτάνιο έργο, για την επιστροφή του Καραμανλή. Αλλά θα πρέπει να δώσει αυτός την άδεια για να προχωρήσουν εκείνοι που μπορούν να διαμορφώσουν μια δυναμική ομάδα. Αν δεν την δώσει, πως θα βρεθούν ικανά στελέχη;

Έτσι πράγματι η...ειρηνική επανάσταση, μπορεί να ξεκινήσει μελετημένα. Μάλλον σύγκλιση απόψεων υπάρχει....Μακάρι να δώσει και την ανάλογη δυναμική για τις πρώτες αποφάσεις....-








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου