Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

ΘΕΕ ΜΟΥ... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΝ;

Oύτε η επίκληση της Θεότητας του... δεν μας σώζει.
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε τεράστιες γκάφες, με τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέθεσε ανεπανόρθωτα την ιστορική παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Δεν ...απαιτείται όμως η απαρίθμηση πλέον, διότι κάθε ιστορική του γκάφα, από μόνη της, χαρακτηρίζει την ανικανότητα του...
Τι ήταν πάλι τούτο;...
Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από την βουλή, γύρισε το κλίμα, με άσχημες εντυπώσεις, εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ θα μπορούσε να είχε επιτύχει-επιτέλους-έστω και καθυστερημένα, μία αξιοπρεπή παρουσία και νίκη...ελπίζουμε.
Αντ' αυτού σηκώθηκε, πήρε την κοινοβουλευτική ομάδα και έφυγε στην συζήτηση για τις offshore αφήνοντας τον Τσίπρα να αλωνίζει και να δημιουργεί εντυπώσεις.
Ξεσήκωσε τον κόσμο, εδώ και δυο εβδομάδες, για την πράγματι σκανδαλώδη διάταξη που προωθούσε η κυβέρνηση, ξεχνώντας φυσικά ότι την γνώριζε, όπως αποκάλυψε ο Νικήτας Κακλαμάνης, γιατί είχε συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, πριν από ένα μήνα και..
Ας είναι όμως...Γιατί δεν κάθισε να κατακεραυνώσει -όπως θα έγραφαν και τα φιλικά του ΜΜΕ- τον Τσίπρα;
Κι αν πράγματι ο Τσίπρας, έστηνε ηθικό δίλημμα για τους αντιπάλους του, την Νέα Δημοκρατία δηλαδή και ο νοών νοείτο, ένας ακόμα λόγος ήταν αυτός, να καθίσει και να δώσει την μάχη, τονίζοντας ότι αυτός ανάγκασε την κυβέρνηση, να αλλάξει την διάταξη την τελευταία στιγμή.
Ακόμα και οι δικοί του άνθρωποι, είχαν μείνει χωρίς μια ουσιαστική δικαιολογία. "Φύγαμε για να διαμαρτυρηθούμε για την διάταξη". Τι λέτε μωρέ; Σοβαρώς;
Και τα δικά του μέσα ενημέρωσης, μούγκα στην στρούγκα, όπως πάντα. Δεν κατανοούν ότι ο Κυριάκος είναι σαν τα κακομαθημένα παιδιά. Όταν δεν του δείχνεις ότι έκανε κακό, θα το ξανακάνει, γιατί δεν κατανοεί γρι από πολιτική και επικοινωνία.


Το μείζον ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση πορεύεται από την μια ανοησία, μετά την άλλη, στον όλεθρο. Και εναλλακτική λύση, δεν αποτελεί αυτό το... πράγμα που δημιούργησε ο Κυριάκος. Ποιος θα μας σώσει από δαύτον;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου