Σάββατο, Ιουνίου 25, 2016

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ...ΠΩΣ ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΗΓΕΤΙΣΚΟΥΣ...ΠΩΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ...ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΓΝΙΔΙ.

Είναι ξεκάθαρος ο στόχος τους. Με την έλλειψη δυναμικής των μεγάλων, κάποτε, κομμάτων εξουσίας αναζητούν πάντα τον ρόλο ενός δεκανικιού.
Να κερδίσουν ολίγη εξουσία, από τους μεγάλους... Ηγετίσκοι γραφικοί, ανύπαρκτων πολιτικών δυνάμεων ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά, που τους έχει φτύσει επανειλημμένως ο ελληνικός λαός, μαζεύουν γύρω τους στελέχη, με την ίδια..."ιδεολογία", με τους ιδίους και είναι έτοιμοι φυσικά, κάθε στιγμή να τους χάσουν.
Τα μέσα ενημέρωσης, από την δική τους πλευρά, ...
παίζουν το παιγνίδι των εντυπώσεων, προφανώς για να εξυπηρετήσουν την...προσέγγιση, του ενός ή του άλλου περιπτέρου, προς τον στόχο του. Ταυτόχρονα, είναι εύκολο να κερδίσεις τηλεθέαση, ακροαματικότητα, βάζοντας γραφικούς να λένε ότι υπερβολές θέλουν. Θες να ανοίξεις ένα πολιτικό θέμα; Βάζεις έναν φουκαριάρη και λέει παπάρες.
Έτσι κάπως με τα μέσα να προβάλλουν σε δυσανάλογο χρόνο ,από την δυναμική που διαθέτουν, ηγετίσκους ή φιλόδοξους ηγετίσκους, άνευ λόγου και σημασίας διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό.
Ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων, βοήθησε πολύ στην δημιουργία κομμάτων περιπτέρων- δεκανικιών.
Υπάρχουν σήμερα στο πολιτικό σκηνικό πρόσωπά, που δεν κατανοεί κανείς γιατί θα πρέπει να προβάλλονται. Ο Λεβέντης, ο έρμος είναι προϊόν μιας πολιτικής παρακμής. Ο Θεοδωράκης, μια εντελώς γραφική περίπτωση, που δεν εκπροσωπεί τίποτα πλέον. Η έρμη η Φώφη Γεννηματά, γράφει ιστορία απαξίωσης, σε ένα κόμμα που δεν θα υπαρχει στις επόμενες εκλογές.
Αλλά είναι και οι άλλοι. Οι εκπροσωπούντες τους εαυτούς τους, που θα έπρεπε να είναι για διάφορους λόγους, που είναι σε όλους γνωστοί, στο περιθώριο της ιστορίας. Παίζουν κι αυτοί παιγνίδι. Ο Αντωνάκης ο Σαμάρας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Κουβέλης και τόσοι άλλοι, που ότι ήταν να πουν το είπαν... Τι παριστάνουν; Τους παράγοντες.
Σε αυτό το σκηνικό, παίζουν μπάλα τα διαπλεκόμενα, μοιράζοντας ρόλους, ανάλογα με το παιγνίδι που θέλουν κάθε φορά.

Κι εμείς, παρακολουθούμε ποια άλλη παραλλαγή της πραγματικότητας, θα μας σερβίρουν... Θεατές, ανδρείκελα της αθλιότητας του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των αστείων ΜΜΕ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου