Κυριακή, Ιουνίου 26, 2016

ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΝΑΙ...ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ;

Περί ανοιγμάτων, ο λόγος. Πολιτικών, με συγκεκριμένη όμως ιδεολογία. Διότι ανοίγματα, δεν μπορεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία, προς το ΠΑΣΟΚ με το οποίο συγκυβέρνησε ο Αντωνάκης κι ακόμα το πληρώνουμε.
Η Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να αποσαφηνίσει, διευκρινίσει την πολιτική της ταυτότητα.
Είμαστε ριζοσπάστες φιλελεύθεροι, διαθέτουμε κοινωνικό προφίλ και πατριωτική καταγωγή, είμαστε Ευρωπαίοι και επιθυμούμε μια Ευρώπη, πιο ανθρωποκεντρική, γι' αυτό και απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους εσάς.
Δεν καλείς στο σπίτι σου, όποιον περάσει από κάτω.
Ας ξεκινήσουμε όμως, από το έλλειμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Έλλειμμα "επαναπατρισμού", όσων έχουν φύγει και δεν επιστρέφουν.
Το μεγαλύτερο μέρος τους, είναι οι απογοητευμένοι από την πολιτική Σαμαρά και κυρίως την σύμπλευση του....
με το ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί έφυγαν -αποδεδειγμένα έφυγαν- και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα, από το ότι η Νέα Δημοκρατία επί Σαμαρά, έλαβε τα πλέον σιβηρικά νούμερα της ιστορίας της.
Αυτοί δεν έχουν επιστρέψει.
Και φυσικά το πιθανότερο είναι, να μην επιστρέψουν, όταν ακούν για Λοβέρδους ,Θεοδωράκηδες Χρυσοχοίδηδες και διάφορους άλλους γραφικούς τύπους, της πολιτικής μας ζωής.
Όσο παίζει με αυτούς το περιβάλλον του και ο Κυριάκος, ελπίδες δεν υπάρχουν να επιστρέψουν.
Είναι κι εκείνοι που ψήφισαν Σύριζα. Δεν θα διευρενήσουμε την πολιτική τους ταυτότητα, αλλά το έπραξαν εκδικητικά, γιατί δεν επιθυμούσαν να ψηφίσουν Σαμαρά. Κι αυτό αποδεικνύεται, με την ανάλυση των αποτελεσμάτων και την μετακίνηση ψηφοφόρων.
Ούτε αυτούς, σύμφωνα με τις δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις, έχει κατορθώσει να πείσει ο Κυριάκος να επιστρέψουν.
Αναρωτιέται λοιπόν, κανείς, ποιο είναι το δέλεαρ και ποιος ο σχεδιασμός της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, όταν πρώτον δεν έχει ανοίξει τα ιδεολογικά της χαρτιά και δεύτερον δεν έχει διευκρινίσει, ποιους θέλει να συμπράξουν. Οι προσκλήσεις δεν είναι θέμα ορέξεως και ισορροπιών της στιγμής. Θέλουν σχεδιασμό και προγραμματισμό. Ζυμώσεις και όχι άνευ λόγου και αξίας συζητήσεις, στα καφέ του Κολωνακίου...
Παραπλανήθηκαν οι ψηφοφόροι, που δεν ψήφισαν τον Αντωνάκη; Όχι. Απλώς δεν πίστευαν ότι με τον Αντωνάκη, θα υπηρχε λύση. Εάν πάλι πιστέψουν ότι με τον Κυριάκο, δεν υπαρχει λύση, τότε πάλι θα την κάνουν.
Η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας  δεν έχει αυξηθεί. Μάλιστα δημοσκοπικά και ουσιαστικά είναι μικρότερη από την δύναμη που κατόρθωνε να συγκεντρώνει ο αποτυχών...για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μειμαράκης.
Αυτό, κάτω από τις σημερινές πολιτικές συνθήκες και τον όλεθρο των μέτρων του Σύριζα, είναι άκρως ανησυχητικό. Είναι σαν να βλέπεις τον "δολοφόνο"μέσα σε μια πλατεία να σφάζει και μόλις έλθει η αστυνομία, να μην τον δείξεις με το δάκτυλο και να δηλώσεις ...γενική άγνοια...
Δεν αποτελεί δικαίωση για τον Κυριάκο, το να είναι μπροστά η Νέα Δημοκρατία, από τον Σύριζα. Θα αποτελούσε δικαίωση, εάν αυξανόταν το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και κάτι τέτοιο, δεν συμβαίνει, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις.
Αρα θα πρέπει να γίνει προγραμματισμός, να επιστρέψουν όσοι έφυγαν. Όχι όσοι ήταν σε άλλα κόμματα, τα ...οποία διαλύθηκαν.

Η πολιτκή του μεσαίου χώρου, είναι η πλέον θελκτική για προσαρτήσεις και προσκλήσεις. Είναι υπερβατική, δεν είναι κέντρο, είναι σαφής ιδεολογικά και όποιοι δέχονται ότι ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός μπορεί να δώσει λύσεις, ας προσκληθούν από τον Κυριάκο. Φθάνει και αυτός να ...ασπασθεί τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου