Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016

Ποιους επιστρατεύει ο Μητσοτάκης


Ενεργοποίηση πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και τοποθέτηση ορισμένων σε θέσεις-κλειδιά

Σε περαιτέρω ενεργοποίηση των πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προχωρά η ηγεσία του κόμματος, στο πλαίσιο της συστράτευσης όλων των στελεχών που επιχειρείται, με φόντο.... την επικοινωνιακή αντεπίθεση που σχεδιάζεται από το φθινόπωρο, οπότε και θα παρουσιαστεί το οικονομικό σκέλος του «γαλάζιου» κυβερνητικού προγράμματος. Τον σχετικό συντονισμό έχει αναλάβει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ήδη από την αρχή του καλοκαιριού έχει πυκνώσει τις συναντήσεις και τις συσκέψεις του με τα πρώην κοινοβουλευτικά στελέχη.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το πλάνο για την αξιοποίηση ορισμένων εξ αυτών σε θέσεις-κλειδιά στην κομματική καθημερινότητα.

Ενδεικτικό παράδειγμα η παρουσία του πρώην βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη στο επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ., με αρμοδιότητες για τον περιφερειακό Τύπο. «Σε αυτή την κρίσιμη φάση που βρίσκεται η χώρα και το κόμμα, κανείς δεν περισσεύει. Πολλώ γε μάλλον τα στελέχη εκείνα που έχουν δώσει ισχυρά δείγματα γραφής στο παρελθόν και η εμπειρία των οποίων είναι ιδιαίτερα πολύτιμη», λέει σε συνομιλητές του ο κ. Αυγενάκης, αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τις προθέσεις της «γαλάζιας» ηγεσίας.

Ανάμεσα στους πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που πέρασαν το κατώφλι της Συγγρού το προηγούμενο διάστημα για να συζητήσουν τρόπους αναφορικά με την εμπλοκή τους στο εσωκομματικό γίγνεσθαι ήταν η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος και άλλοι.

Την ίδια ώρα, με εντολή του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ενεργοποιηθεί η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό τον Τάσο Γαϊτάνη, ο οποίος συντονίζει την κινητοποίηση των αυτοδιοικητικών στελεχών που προέρχονται από την κεντροδεξιά παράταξη, προκειμένου να ενισχυθούν οι αναφορές του κόμματος στην περιφέρεια.

Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, προγραμματίζονται και θεματικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, στις οποίες θα μετάσχουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εξελέγησαν με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα με τα παραπάνω, στη Συγγρού τρέχουν και οι διαδικασίες για την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, με το συνέδριό της να διεξάγεται από τις 14 έως και τις 16 Οκτωβρίου. Στόχος είναι η «δημιουργία μιας Νεολαίας που θα εκπροσωπεί τον μέσο νέο της χώρας με ικανά στελέχη από την κοινωνία και όχι δημιουργήματα του κομματικού σωλήνα». Γι’ αυτό και απόφαση της ηγεσίας του κόμματος είναι να μη γίνουν ανεκτά φαινόμενα που θα δυναμιτίσουν το κλίμα ενόψει του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου