Κυριακή, Ιουλίου 31, 2016

Γιώργος Μπήτρος:"Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Γκάλμπρεϊθ-Δεν πρέπει να βρει μιμητές πουθενά στον κόσμο"

Ο ομότιμος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξηγεί αποκλειστικά στα parapolitika.gr, τους λόγους για τους οποίους υπέγραψε την επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Τέξας

του Γιάννη Α. Πολίτη

"Ο κ. Galbraith αποκλείεται να μην γνώριζε ότι συμμετέχει στην σύνταξη ....ενός συνωμοτικού σχεδίου για την ανατροπή της δημοκρατικής νομιμότητας στη χώρα μας" τονίζει με αποκλειστική του δήλωση στα parapolitika.gr, ο ομότιμος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Μπήτρος.

Ακόμη προσθέτει πως η συμπεριφορά του άλλοτε στενού συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη "ήταν απαράδεκτη και δεν πρέπει να βρει μιμητές πουθενά στον κόσμο".



Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπίτρου

Αποφάσισα να υπογράψω την επιστολή των κορυφαίων συναδέλφων μου της Ελληνικής διασποράς προς τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Τέξας Α/Μ βασικά για τους ακόλουθους λόγους:


Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχθηκε με εντολή από τον Ελληνικό λαό να βγάλει τη χώρα από το Ευρώ και την Ευρώπη.

Εξάλλου, με την απόφαση του ο πρωθυπουργός να υπογράψει η κυβέρνησή του ένα τρίτο μνημόνιο, επιβεβαίωσε πλήρως ότι η κυβέρνησή του δεν είχε τέτοια εντολή.

Συνεπώς, προσωπικά δεν μπορώ παρά να πιστέψω τον πρωθυπουργό της χώρας όταν λέει ότι ουδέποτε εξουσιοδότησε τον κ. Βαρουφάκη να προχωρήσει στην προετοιμασία του επαίσχυντου σχεδίου για το οποίο πληροφορηθήκαμε από το βιβλίο του κ. Galbraith.

Αναλύοντας τα πιο πάνω δεδομένα έφθασα στο συμπέρασμα ότι ο κ. Galbraith αποκλείεται να μην γνώριζε ότι συμμετέχει στην σύνταξη ενός συνωμοτικού σχεδίου για την ανατροπή της δημοκρατικής νομιμότητας στη χώρα μας.

Αλλά για την δική μου ηθική, η οποία υπαγορεύει υποταγή στους νόμους της συντεταγμένης δημοκρατικής πολιτείας, η συμπεριφορά του κ. Galbraith ήταν απαράδεκτη και δεν πρέπει να βρει μιμητές πουθενά στον κόσμο.

Τα ανωτέρω δεν σημαίνουν κατά κανένα τρόπο ότι η νόμιμη κυβέρνηση της χώρα δεν έχει υποχρέωση να προετοιμάζει εναλλακτικά σχέδια για να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες συγκυρίες οι οποίες μπορούν να προκύψουν από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση ή τις εξελίξεις στο γεωγραφικό χώρο που βρισκόμαστε. Όμως, αυτά τα σχέδια πρέπει να βρίσκονται μέσα στα πλαίσια της εντολής που έχει λάβει προηγούμενα απόν Ελληνικό λαό".

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται μεταξύ των 23 Έλληνων και ξένων καθηγητών που απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Τέξας διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοή του James Galbraith στο Plan X.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου