Σάββατο, Ιουλίου 30, 2016

Ο Παπανδρέου είναι ΕΝΟΧΟΣ και κάποια στιγμή θα οδηγηθεί στο ειδικό δικαστήριο!


Μια ακόμη επιβεβαίωση αυτού που φωνάζουμε χρόνια τώρα!

Η έκθεση του του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office-IEO), είναι μία ισχυρότατη απόδειξη πως η χώρα μας οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, αντί να ενεργοποιηθούν.... άλλες διεργασίες που θα έσωζαν την οικονομία και θα τερμάτιζαν μία οικονομική κρίση που διαρκεί μέχρι σήμερα. Συνοδεύεται από 14 άλλα κείμενα, τα οποία ρίχνουν φως στην ελληνική οικονομική τραγωδία.
Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δέχθηκαν ασφυκτικη πιεση Από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν αποφασισει οτι δεν θα προχωρουσαν σε αναδιαρθρωση του χρεους. Σημειώνουμε ότι με τη θέση αυτή ταυτίστηκε και η τότε ελληνική κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία δεν ζήτησε -ως όφειλε- την αναδιάρθρωση του χρέους. Μετά τα παραπάνω, το Ταμειο, του οποίου ηγείτο ο Ντομινικ Στρος Καν, αποφάσισε επιλέγοντας αδιαφανείς διαδικασίες να τροποιποιήσει το δευτερο απο τα τέσσερα κριτήρια που προεβλεπαν την δυνατοτητα παροχης ειδικης χρηματοδοτησης. Οι συντάκτες της εκθεσης γράφουν ότι η διαδικασια τροποιησης των κανονισμων του ΔΝΤ παρεκλινε σημαντικα απο τις συνηθεις πρακτικες του Διεθνούς Οργανισμου. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, επρόκειτο περί μίας απάτης για να παραβιαστεί το Καταστατικό και να δοθούν τα δανεικά στην Ελλάδα. Στην επίμαχη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο νομικός σύμβουλος του Ταμείου που φαίνεται να «μαγείρεψε» την απάτη, εκτελώντας βεβαίως εντολές. Απουσίασε ο Στρος Καν, ενώ πρόηδρευσε ο τότε αντιπρόεδρος Τζον Λίπσκι.


‘Ηταν μία σειρά ηθελημένων λαθών και παραλείψεων, που αποδείχθηκε ότι δεν στόχευαν στη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, αλλά του δημιουργήματος της Ευρωζώνης, που στην ουσία προκάλεσε και τα προβλήματα.


Η τραγωδία της ελληνικής οικονομίας μέσα από εκθέσεις του ΔΝΤ: Λάθη και παραλείψεις
Οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απετυχαν να προβλεψουν την ελληνικη κριση στο πραγματικό μεγεθος της, τους μήνες πριν από τον Μάιο του…
mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου