Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2016

Προσφυγικό, ο παράγοντας «Χ» της κυβέρνησης…


'Eνας σοβαρός ανασχετικός παράγοντας στην όποια προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να...

εμπεδώσει ένα κλίμα αναστροφής της πορείας της χώρας ενδέχεται να είναι το μεταναστευτικό - προσφυγικό.

Ήδη η κρίση στις σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα βαθαίνει κάθε μέρα περισσότερο και ο Ερντογάν απειλεί με το «ξεφόρτωμα» χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη, αν δεν αρθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες στην Ευρώπη.

Μάλιστα, στην Ευρώπη κυκλοφορούν σενάρια για μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο χώρο κράτησης μεταναστών, καθώς η πιθανότητα εισδοχής περισσότερων ατόμων στην Ε.Ε. θα πρέπει να θεωρείται αδύνατη.

Ίσως αυτός είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης για την κυβέρνηση και τη χώρα, διότι, στην περίπτωση που θα υπάρξει μαζική μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα αποβεί διαχειρίσιμη.

Μια ματιά στα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν με μόλις 60.000 μετανάστες και πρόσφυγες μπορεί να μας προϊδεάσει για το τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο Ερντογάν ανοίξει πάλι την κάνουλα...

topontiki.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου