Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016

Πανελλήνιες τέλος -Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Το υπ. Παιδείας προαναγγέλλει αλλαγές σε βάθος 2ετίας
Εισαγωγή στο πανεπιστήμιο μέσα από το σχολικό σύστημα
Μελετούν τη δημιουργία εθνικού απολυτηρίου
Διαβατήριο για την είσοδο στα ΑΕΙ-ΤΕΙ ο βαθμός απολυτηρίου
Μετά και την ανακοίνωση... των Βάσεων 2016 το υπουργείο Παιδείας δια του γενικού του γραμματέα Γιάννη Παντή προαναγγέλλει νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οπως εξήγησε ο κ. Παντής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι η θέσπιση ενός νέου σχολικού συστήματος -σε βάθος 2ετίας- βασικός στόχος του οποίου θα είναι η ενίσχυση του Λυκείου, ώστε να μπορεί να εισάγεται κάποιος σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα βάσει του βαθμού του.

«Θα υπάρξει σύντομα μια πρόταση -ελπίζω μέσα στη χρονιά- που θα είναι πάνω στην εντολή που έχουμε από τον υπουργό. Θα πάμε δηλαδή, μέσω του σχολικού συστήματος, να μπαίνουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Δεν θα χρειάζεται παράλληλο σύστημα», είπε και συμπλήρωσε: «Θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του Λυκείου. Με το απολυτήριο του Λυκείου και τον βαθμό ουσιαστικά θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει στις σχολές εκείνες που θα έχει τη δυνατότητα λόγω βαθμού να μπει».




Πηγή: Πανελλήνιες τέλος -Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/285186/panellinies-telos-pos-tha-ginetai-i-eisagogi-se-aei-tei#ixzz4IcBa52vX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου