Σάββατο, Αυγούστου 13, 2016

Νέος μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα ο Dennis Botman

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «Επένδυσης»

Επιβεβαιώθηκε το  ρεπορτάζ της εφημερίδας «Επένδυση» με τίτλο "Ο «Έλληνας» φεύγει, ο Ολλανδός έρχεται…"


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ολλανδός Dennis Botman θα είναι ο διάδοχος του Wes McGrew, στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα. Ο έως σήμερα τοποτηρητής του Ταμείου, στον οποίο είχε αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «ο Ελληνας», λόγω των ιδιαίτερων δεσμών του με τη χώρα (είχε ζήσει στα γυμνασιακά του χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ο πατέρας του ήταν επί 25ετία πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης), αποχωρεί στο τέλος του μήνα, καθώς έληξε η τριετής θητεία του.

Ο νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη χώρα είναι ο δεύτερος Ολλανδός μετά τον Μπομπ Τράα, που καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση. Ο Μπότμαν κατέχει σήμερα τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Ασίας και Ειρηνικού του ΔΝΤ. Εντάχθηκε στο Ταμείο το 2002 και εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στη Διεύθυνση Οικονομικής Απεικόνισης, στο Τμήμα Ερευνών και στο Τμήμα Φορολογικών Υποθέσεων.

Εχει διατελέσει μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στις Φιλιππίνες, ενώ η έρευνά του, σύμφωνα με το βιογραφικό του στην επίσημη σελίδα του ΔΝΤ, καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γενικών μοντέλων ισοζυγίων, οικονομικές κρίσεις και κερδοσκοπικές επιθέσεις, θέματα γήρανσης του πληθυσμού και μεταρρυθμίσεων της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και των δημοσίων οικονομικών. Είναι κάτοχος Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ.



Αυτό επιβεβαιώνεται πλέον και με ανακοίνωση του ΔΝΤ σύμφωνα με την οποία ο ολλανδός κ. Dennis Botman διορίστηκε ως νέος μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στέλεχος του Ταμείου.

Η θητεία του κ. Botman ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου ενώ αντικαθιστά τον κ. Wes McGrew που επιστρέφει στα κεντρικά του ΔΝΤ στα τέλη της τριετής του θητείας στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου