Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2016

Πως να προσληφθείς στην ΕΡΤ

Τι να τα κάνεις τα πτυχία; Δημοσιογράφους ζητάμε

Αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη συμβασιούχων


Αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη συμβασιούχων στην ΕΡΤ.
Προσπερνάω το αυτονόητο –γιατί ένα κανάλι με 2.500 εργαζόμενους έχει ανάγκη.... από 51 επιπλέον συμβασιούχους;– και πάω σε αυτό που εκφράζει την επικρατούσα αντίληψη για τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση.

του Γιάννη Γορανίτη_fb

Αντιγράφω:
«Ειδικά προσόντα
Δημοσιογράφοι αρχισυντάκτες
Οποιοσδήποτε τίτλος Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.»
Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες θέσεις δημοσιογράφων (παρουσιαστής & σχολιαστής δελτίου, οικονομικού ρεπορτάζ, ελεύθερου κ.λπ.), αλλά όχι π.χ. για τους γραφίστες ή τους ηχολήπτες όπου ρητά αναφέρεται: «Ομώνυμο ή συναφές πτυχίο ή δίπλωμα οποιασδήποτε βαθμίδος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.»


Με λίγα λόγια, τι να τα κάνεις τα πτυχία; Δημοσιογράφους ζητάμε.

Για να μην πει κανένας πονηρός ότι η προκήρυξη είναι φωτογραφική, ο συντάκτης διαβεβαιώνει: «Θα συνεκτιμηθούν τυχόν πρόσθετα προσόντα των υποψηφίων, όπως η μεγαλύτερη της ελάχιστης εμπειρία, η προηγούμενη αποδεδειγμένη ευδόκιμη υπηρεσία στο αντικείμενο, η κατοχή δεξιοτήτων πληροφορικής, πολυμέσων, καθώς και η εμπειρία απασχόλησης σε μηχανογραφημένο περιβάλλον.»
Και το κερασάκι: «Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα διενεργηθεί από Επιτροπή Διενέργειας η οποία θα οριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. (ΔΣ).»
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου