Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2016

Αυγενάκης: Στον «πάγο» βάζει τα δημόσια έργα η κυβέρνηση


«Η προχειρότητα και η απουσία προγραμματισμού της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα στη διάλυση! Ο κ. Σπίρτζης έφερε ένα νόμο (ν. 4412/2016) για τις δημόσιες συμβάσεις, ο οποίος είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί! Έναν νόμο βάσει του οποίου κανένα δημόσιο έργο δεν μπορεί να δημοπρατηθεί»...  αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.

«Κώφευε όταν επισημαίναμε τις δυσκολίες εφαρμογής του! Δυστυχώς, μας επιβεβαίωσε, αφού ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα η έκδοση των παράγωγων νομοθετημάτων (Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις και εγκύκλιοι), καθώς και τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης και σχεδίων συμβάσεων, η διαλειτουργικότητα με τις ιστοσελίδες των αναθετουσών αρχών, κλπ», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι το «αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να προκηρυχθεί και να δημοπρατηθεί ούτε ένα δημόσιο έργο. Δεκάδες έργα σε δήμους και περιφέρειες έχουν αναβληθεί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Σπίρτζης επιρρίπτει ευθύνες στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων! Όταν θα μπορούσε ο κ. Υπουργός με μια απλή μεταβατική διάταξη να διατηρήσει σε ισχύ το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, έως ότου καταστεί δυνατή, από την Κυβέρνηση, η εφαρμογή του ν. 4412/2016. Αυτό θα είχε επιλύσει το πρόβλημα.Αλλά, ακόμη και αυτό το απλό, προϋποθέτει την ύπαρξη αφενός κοινής λογικής και αφετέρου βούλησης για την στήριξη της ανάπτυξης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου