Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2016

Mega: Ζυμώσεις μακριά από τα φώτα...

... για επανεκκίνηση του ενημερωτικού τομέα...

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την επαναλειτουργία του Mega, τόσο μεταξύ των μετόχων, όσο και με τις πιστώτριες τράπεζες. Οι εργαζόμενοι έχουν...
πάρει δυο μισθούς την τελευταία εβδομάδα, έναντι των συνολικά επτά οφειλομένων, και περιμένουν τις εξελίξεις για να καθορίσουν τη στάση τους.

Ορισμένοι δημοσιογράφοι εκτιμούν πως πλησιάζει η στιγμή της επανεκκίνησης του ενημερωτικού τομέα, με καθημερινή μετάδοση μεσημεριανού δελτίου και, ίσως, πρωινής ειδησεογραφικής εκπομπής. Ήδη ο ανταποκριτής του σταθμού στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου ζήτησε δημοσίως από τους συναδέλφους του να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, πολλοί άλλοι είναι επιφυλακτικοί, αξιολογώντας την ουσιαστική εγκατάλειψη της επιχείρησης από τους μετόχους της, τους τελευταίους μήνες.

Στις αποφάσεις τους αναμένεται να βαρύνει το ενδεχόμενο καταβολής ενός ακόμη σημαντικού μέρους των δεδουλευμένων τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τράπεζες είναι πιθανό να αποδεσμεύσουν, τελικά, 2 εκατομ ευρώ από τους παγωμένους λογαριασμούς των καναλιών ως «αντίδωρο» στα 2 εκατομ που κατέβαλαν η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Φώτης Μπόμπολας για την πληρωμή των μισθών Μαίου και Ιουνίου. Από αυτά το ένα εκατομ ευρώ μάλλον θα δοθεί στους εργαζομένους ως δώρο Χριστουγέννων και το άλλο ένα ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση λειτουργικών εξόδων.

Θα αποδειχθεί αρκετό αυτό, άραγε, για να κινηθούν οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί προς την κατεύθυνση νέου ξεκινήματος; Οι συνελεύσεις τους θα αποφασίσουν.

Το μεγάλο ερώτημα, έτσι κι αλλιώς, είναι αν ο σταθμός έχει ή όχι μέλλον. Και αυτό δεν μπορούν να το απαντήσουν οι εργαζόμενοι, αλλά οι μέτοχοί του. Στο παρασκήνιο φαίνεται να υπάρχουν κινήσεις για τη σύνταξη νέου businessplan, μιας και εκείνο που είχε διαμορφώσει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος δεν φαίνεται να καλύπτει επαρκώς τα σημερινά δεδομένα. Οι επόμενες μέρες, ίσως, αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας για το άλλοτε μεγάλο κανάλι.

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου