Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017

Κλαυθμοί και οδυρμοί στο στρατόπεδο του Σαμαρά - Πως βρέθηκε απομονωμένος στη ΝΔ, χοντρό παρασκήνιο




Κλαυθμούς και οδυρμούς… προκαλεί στο στρατόπεδο Σαμαρά η -έστω και τακτικού χαρακτήρα- προσέγγιση του Κυρ. Μητσοτάκη με την καραμανλική πτέρυγα, όσο και η αποκατάσταση των σχέσεών του με τον Β. Μεϊμαράκη.


Αν και ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε, όπως άλλωστε το συνηθίζει -έστω και μέσω τρίτων-, οποια­δήποτε αναφορά, νύξη ή σχόλιο για τα τελευταία γεγονότα, στελέχη που συνομιλούν μαζί του στάζουν χολή σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. «Εμείς τον κάναμε αρχηγό κι αυτός συμμαχεί με τους άλλους», τονίζουν στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους κι επισημαίνουν ότι στις εσωκομματικές εκλογές οι Καραμανλικοί έδωσαν μάχη υπέρ του Μεϊμαράκη.

Η ενόχληση που έχει προκαλέσει στην πλευρά Σαμαρά η αλλαγή πλεύσης (προσωρινή ή μόνιμη;) του κ. Μητσοτάκη αποτυπώνεται στα φιλικά διακείμενα προς τον πρώην πρωθυπουργό blogs στο διαδίκτυο. «Η ΝΔ θα ξαναγίνει μεγάλο κόμμα μόνο αν λύσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν, αλλιώς δεν θα έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον», σημείωνε χαρακτηριστικά το antinews, εννοώντας προφανώς την περίοδο από το 2012 και πίσω.

Παράλληλα χαρακτήρισε «λυκοφιλία» την προσέγγιση Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη, παρομοιάζοντάς τη με κωμειδύλλιο αντίστοιχο με αυτά ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών. Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ήταν ένα ακόμη χτύπημα για το στρατόπεδο Σαμαρά. Όχι μόνον γιατί η εξέλιξη αυτή συνιστά δικαίωση για τον Κ. Καραμανλή αλλά και διότι εκθέτει τον πρώην πρωθυπουργό για τη στάση που είχε τηρήσει την περίοδο 2009-2010 απέναντι στα στελέχη της παράταξης που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση αυτή. Εν τη μέση οδό, είχε πετάξει εκτός Νέας Δημοκρατίας τους Γ. Βουλγαράκη, Θ. Ρουσόπουλο, Π. Δούκα, κ.ά., αρνούμενος να τους παράσχει οποιαδήποτε πολιτική κάλυψη. Σε δηλώσεις του ο κ. Βουλγαράκης χαρακτήρισε ενοχική και φοβική τη στάση που είχε τηρήσει τότε ο κ. Σαμαράς (χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει) και τον κατηγόρησε ότι δεν δίστασε να τους δώσει ως βορά ακόμη κι από τα… σκαλοπάτια του κόμματος! Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί στο στρατόπεδο Σαμαρά είναι και το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση ή σχόλιο για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, με αρκετά γαλάζια στελέχη να μιλούν για μνησικακία και εμπάθεια.

ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου