Τρίτη, Απριλίου 25, 2017

Η Διαμαντοπούλου, λαγός και «ψηφοδέλτιο επικρατείας» του Μητσοτάκη εξαπολύει επίθεση στην Φώφη του Παπανδρέου

 

 


Επίθεση στο βρόμικο ΠΑΣΟΚ, αλλά και κριτική (έτσι για ξεκάρφωμα) στη Νέα Δημοκρατία του Σημίτη για τη στάση στο θέμα των συνεργασιών από την Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη ....και ιδρυτικό μέλος της Ώρας Αποφάσεων.




Η πρώην επίτροπος της ΕΕ και πρώην υπουργός και πρώην Βο(υ)λευτής και πρώην «όλες οι καρέκλες του κόσμου» τονίζει ότι: “Η Ώρα Αποφάσεων επιμένει σταθερά στη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου και ενιαίου πολιτικού φορέα, με εκλογή αρχηγού από τη βάση, με νέα μορφή οργάνωσης και, κυρίως, με λόγο που να αφορά την Ελλάδα του 2020 και όχι του ένδοξου 1981” και αναφερόμενη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει: “Ή θα ανοίξει πανιά για κάτι νέο μεγάλο που θα συναντηθεί με τις νέες ανάγκες των ανθρώπων ή θα διαμορφώσει ένα ΚΚΕ του κέντρου με εικονικά προσκλητήρια και ρετρό συνθήματα.”

Χαρακτηρίζει όμως ξεπερασμένο πολιτικά το στόχο της αυτοδυναμίας που επιλέγει η ΝΔ, την οποια κατηγορεί ότι ακολουθεί, πλέον, τη συνταγή της κλασικής αντιπολίτευσης που οδηγεί μαθηματικά σε αποτυχημένη διακυβέρνηση.

“Δεν έχει διακριτό στίγμα μιας άλλης πολιτικής για την επόμενη μέρα, όπως κάποιοι είχαν ελπίσει ότι θα υπάρξει, αμέσως μετά την εκλογή του αρχηγού της”, υποστηρίζει και εκτιμά ότι: “Αυτή η στρατηγική, αποκλείει την εκ μέρους της πρόταση κυβερνητικών συνεργασιών, με τον φόβο εσωτερικών ξεσηκωμών.” Σχολίαζει δε ότι η επιλογή εξωκοινοβουλευτικών υπουργών στην οποία αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης “δεν είναι ούτε διεύρυνση, ούτε όσμωση, ούτε συνεργασία. Είναι επιλογή ανθρώπων, ενδεχομένως ικανών, για να υλοποιήσουν κάτι το οποίο δεν συνδιαμόρφωσαν” και καταλήγει ότι: “Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να βρούν λύση διακυβέρνησης βάσει κοινής προγραμματικής συνεργασίας. Πραγματική λύση όμως και όχι επανάληψη βολικών συνεταιρισμών εξουσίας, που καταλήγει σε μοίρασμα υπουργείων. Θα απαιτηθεί προγραμματική συμφωνία και διαρκής έλεγχος των στόχων από τη Βουλή.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου