Σάββατο, Απριλίου 22, 2017

Στενές σχέσεις στο #SurvivorGR -Κάτι τρέχει με τη Λάουρα (και τον Κοκκινάκη!)…





Οι δύο παίκτες των Διάσημων έχουν έλθει πολύ κοντά τελευταία με τον διεθνή πολίστα να συμπαραστέκεται στην παρουσιάστρια σε όλα, κυρίως στο πρόβλημά της με το νερό! - Οι οδηγίες, οι αγκαλιές και το κόλπο με την ψηφοφορία!..

Το πρόβλημα της Λάουρας με το νερό, ενδεχομένως και με το ύψος, που εκδηλώθηκε πρώτη φορά τόσο έντονα στο επεισόδιο της περασμένης Τετάρτης, έφερε στο προσκήνιο και έκανε ακόμη πιο φανερή τη στενή σχέση που έχουν αναπτύξει εσχάτως στο Survivor η νεαρή παρουσιάστρια και ο Κώστας Κοκκινάκης.

Το ότι οι δυο τους έχουν έλθει πολύ κοντά, - πολύ πιο κοντά σε σχέση με άλλους συμπαίκτες τους -, έχει γίνει αντιληπτό από εκείνους που έχουν εικόνα των όσων συμβαίνων στον Άγιο Δομίνικο, εδώ και πολλές ημέρες. Όσο όμως περνά ο καιρός η αίσθηση αυτή είναι πιο έντονη και τα περιστατικά που δείχνουν την στενή επικοινωνία των δύο παικτών, πληθαίνουν.



Η σχεδόν τρίμηνη συμβίωση μίας ομάδας ανθρώπων είναι λογικό να οδηγεί σε συμπάθειες και αντιπάθειες και να κάνει τις επιλογές του καθένα πιο ψαγμένες και πιο στέρεες. Όλοι πλέον γνωρίζονται πολύ καλύτερα μεταξύ τους και ο καθένας γνωρίζει πια με ποιον ταιριάζει καλύτερα ή όχι.

Κανείς δεν λέει ότι η σχέση της Λάουρας με τον Κοκκινάκη έχει ερωτική ή σεξουαλική διάσταση – δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη, κανένα στοιχείο ή πράξη των δύο που να οδηγεί σε συμπέρασμα αυτού του είδους. Μιλάμε όμως σίγουρα για μία στενή φιλία, μία σχέση που στο πλαίσιο της εκεί συμβίωσης, είναι διακριτή. Προσέχει ο ένας τον άλλο, μιλάνε μεταξύ τους περισσότερο απ’ όσο μιλάνε στους άλλους, στην παραλία κάνουν οι δυο τους πιο πολύ παρέα.

Η διαχυτική, έξω καρδιά και εκδηλωτική Λάουρα φαίνεται να ταιριάζει και να αλληλοσυμπληρώνεται με τον συγκρατημένο, ψύχραιμο και δυναμικό Κοκκινάκη. Προστατευτικός εκείνος και με αίσθηση του καθήκοντος, - είναι για παράδειγμα ο μάγειρας της ομάδας - νιώθει τη Λάουρα σαν… «αδύναμο πουλί στην αγκαλιά του», που σε αυτή τη φάση του παιχνιδιού, κουρασμένη από τις συνθήκες και βλέποντας τα όριά της στα αγωνίσματα, θέλει μία ξεκάθαρη συμπαράσταση από κάπου και κάποιον.


Μόνη, όταν έφυγαν οι γυναίκες

Άλλωστε η ομάδα των Διάσημων έχει αποδεκατιστεί τελευταία, χάνοντας πολλούς δυνατούς παίκτες, κάτι που έχει φέρει στην επιφάνεια το αγωνιστικό πρόβλημα της Λάουρας, η οποία υστερεί στο κομμάτι αυτό, ευθυνόμενη σε μεγάλο βαθμό για τις αλλεπάλληλες ήττες από τους Μαχητές. Νιώθει εκτεθειμένη στην κριτική, τη δυσφορία και την απαξίωση από κάποιους συμπαίκτες της και αυτό την κάνει να θέλει όχι απλώς έναν σύμμαχο, αλλά έναν πολύ στενό φίλο, που θα τη στηρίξει στα αγωνίσματα, αλλά θα την παρηγορήσει και στην παραλία. Το ρόλο αυτό δεν θα μπορούσε να τον παίξει η Ευρυδίκη – η μόνη άλλη γυναίκα που έχει μείνει πλέον στους Διάσημους – διότι είναι εκείνη που τραβά και το κουπί, εξαιτίας αυτής της αγωνιστικής αδυναμίας της Λάουρας.

Από τη στιγμή που ουσιαστική διαλύθηκε - από τότε που έφυγε η Σόφη Πασχάλη μάλιστα – η γυναικεία παροικία στην παραλία των Διάσημων, η Λάουρα έχει πρόβλημα προσαρμογής. Με την αποχώρηση επίσης του Χανταμπάκη και την αποσυσπείρωση της παρέας των «πέντε», η Λάουρα αντιλήφθηκε ότι πρέπει να ανασυγκροτήσει τις σχέσεις της. Και ο Κώστας Κοκκινάκης ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο ένιωθε πιο κοντά, παρότι δεν ήταν μέχρι πριν κάποιο καιρό τόσο κοντά, αφού ο υψηλόσωμος πολίστας είχε σχεδόν με όλους καλές, αλλά όχι πολύ στενές σχέσεις.


Η κοινή στάση στην ψηφοφορία


Οι πιο καχύποπτοι λένε ότι ακόμη και στην τελευταία ψηφοφορία, συνεννοήθηκαν οι δυο τους – και αλληλοψηφίστηκαν - ώστε να προκύψει μία τετράδα προτεινόμενων για αποχώρηση. Κάπως έτσι βγήκε στον τάκο ο Λάμπρος Χούτος, ο οποίος τελικά βρέθηκε εκτός παιχνιδιού.

Η Λάουρα και ο Κοκκινάκης κατάλαβαν ότι θα ήταν υποψήφιοι και οι δύο, μόλις είδαν ποιοι κέρδισαν την προσωπική ασυλία (Χρανιώτης και Μπο), λέει αυτή η θεωρία. Ο Χρανιώτης θα πρότεινε τη Λάουρα και ο Μπο τον Κοκκινάκη (και όχι το φίλο του τον Χούτο ή την Ευρυδίκη). Επίσης από τη μυστική ψηφοφορία ήταν βέβαιο ότι θα έβγαινε ο Αγγελόπουλος υποψήφιος. Αν πήγαιναν απέναντι στον Ντάνο σίγουρα θα έχανε ο ένας από τους δύο (Λάουρα ή Κοκκινάκης).

Η Λάουρα λοιπόν έσπασε τη γραμμή της παλιάς της παρέας και ψήφισε τον Κοκκινάκη, αντί για τον Ντάνο, με τον πολίστα να ψηφίζει από την πλευρά του τη Λάουρα στη μυστική ψηφοφορία, ώστε εκείνη να ισοψηφίσει με τον Αγγελόπουλο και να βγουν και οι δύο προτεινόμενοι. Έτσι στη συνέχεια ο Χρανιώτης επέλεξε τον Κοκκινάκη και ο Μπο αναγκάστηκε να δώσει τον Χούτο.

Αν ισχύει αυτή η θεωρία για την ψηφοφορία της Τρίτης, είναι φανερό ότι Λάουρα και Κοκκινάκης έχουν συγκροτήσει δικό τους μπλοκ και προχωρούν μαζί σε όλα, μέσα στο παιχνίδι.


Η τσουλήθρα


Στο προχθεσινό επεισόδιο αυτό έγινε φανερό. Μόλις η Λάουρα κατάλαβε πόσο δύσκολο θα ήταν το αγώνισμα με την τσουλήθρα και την πισίνα, αλλά και τους κρίκους που έπρεπε να περάσει, άρχισε να παθαίνει κρίση πανικού. Ο Κοκκινάκης τη διαβεβαίωσε ότι «αν δεις ότι δεν μπορείς θα έρθω να σε πιάσω, μην σε αγχώνει καθόλου αυτό». Και όντως, μόλις η Λάουρα είδε ότι δεν μπορούσε, ενώ βρισκόταν στην κορυφή της τσουλήθρας, έτρεξε ο Κοκκινάκης να την αγκαλιάσει και να την κατεβάσει κάτω. Με τον ίδιο να την αναλαμβάνει, κανείς δεν μπορεί να τα βάλει ευθέως με τη Λάουρα για την παροιμιώδη ανικανότητά της στα αγωνίσματα!

Μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί η σχέση αυτή, όταν Διάσημοι και Μαχητές βρεθούν στην ίδια παραλία και οι παρέες ανακατευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου