Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 200 εκατομμυρίων αμερικανών πολιτών




Τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα σε έναν δημόσιο διακομιστή cloud της Amazon
Άγνωστο παραμένει το χρονικό διάστημα που τα δεδομένα ήταν εκτεθειμένα

Προσωπικά δεδομένα 200 εκατομμυρίων πολιτών των ΗΠΑ διέρρευσαν, από λάθος ...
της εταιρίας μάρκετινγκ που συνεργαζόταν με την Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή.

Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς τηλεφώνων, πολιτικές αλλά και θρησκευτικές απόψεις περίπου του 62% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ.

Το ανησυχητικό στοιχείο σε αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα εφόσον γνώριζε τον αντίστοιχο σύνδεσμο.


Σύμφωνα με το BBC, οι πληροφορίες ήταν αποθηκευμένες σε υπολογιστικά φύλλα, τα οποία είχαν μεταφορτωθεί σε έναν διακομιστή που ανήκει στην εταιρεία Deep Root Analytics. Η τελευταία φορά που είχε ενημερωθεί η βάση ήταν τον Ιανουάριο, μετά την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παραμένει άγνωστο το χρονικό διάστημα που τα δεδομένα αυτά ήταν εκτεθειμένα.


Ακολουθήστε

Allen Harkleroad @AllenHarkleroad


GOP Deep Root Analytics accidentally exposed personal details, including addresses and birthdates, of 198M voters http://bit.ly/2rJidsj
7:37 μ.μ. - 19 Jun 2017


GOP Data Firm Accidentally Leaks Personal Details of Nearly 200 Million American Voters

Political data gathered on more than 198 million US citizens was exposed this month after a marketing firm contracted by the Republican National Committee stored internal documents on a publicly...gizmodo.com


1313 Retweet
22 "μου αρέσει"
Twitter Ads info and privacy





«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για αυτή την κατάσταση που προέκυψε», δήλωσε στην ιστοσελίδα τεχνολογίας Gizmodo ο ‘Αλεξ Λόντρι, ιδρυτής της εταιρείας. «Βάσει των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, δεν πιστεύουμε ότι τα συστήματά μας έχουν παραβιαστεί», πρόσθεσε. «Μόλις καταλάβαμε τι είχε συμβεί, πραγματοποιήσαμε ενημερώσεις στις ρυθμίσεις πρόσβασης και θέσαμε πρωτόκολλα σε ισχύ προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω πρόσβαση στα δεδομένα».

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, τα ονόματα και οι κατάλογοι των αρχείων υποδεικνύουν ότι τα δεδομένα προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν από πολιτικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου