Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Άνοιγμα Τσίπρα σε Κυριάκο για την Αναπτυξιακή - Εθνικός στόχος η ανάκαμψη της οικονομίας και η έξοδος στις αγορές




Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε αναλυτικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας της 15ης Ιουνίου
Ο πρωθυπουργός έκανε άνοιγμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την Αναπτυξιακή Τράπεζα
Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ, για το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις....

Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός εξήγησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της απόφασης του Eurogroup, όμως τόνισε ότι αν και είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση, ο στόχος της ανάκαμψης της οικονομίας και της εξόδου στις αγορές είναι εθνικός στόχος και καλό είναι να μην εκπέμπονται αρνητικά μηνύματα που στέλνουν λάθος σήμα στους επενδυτές και στις αγορές.

Επίσης, τον ενημέρωσε σχετικά με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, για την οποία είπε ότι θα επιδιώξει διακομματική συνάινεση τόσο ως προς το θεσμικό πλαίσιο όσο και ως προς τη διοίκηση, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος με μονοκομματικές διοικήσεις οργανισμών κλπ. Επίσης, συζήτησαν και για το μέλλον της ΕΕ και για τα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής που θα λάβει το επόμενο διάστημα. Αναφορικά με το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις πάγιες κυβερνητικές θέσεις, όπως επίσης και το ότι πρόκειται για ένα πεδίο που καλό είναι να μένει κι αυτό εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης ως εθνικό θέμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό σημείωσε πως «για το μεν ζήτημα της οικονομίας και της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης, θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή και νομίζω ότι ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε».
«Για τα ζητήματα τώρα της εξωτερικής πολιτικής, για το ζήτημα του Κυπριακού, είμαι πάντα στην διάθεση της κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε έχουμε εξελίξεις μπροστά μας» πρόσθεσε.

«Πάντα οι σκέψεις και οι στρατηγικές πρέπει να περιφρουρούνται (...) αλλά ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης και της ταχύτητας, και όλα μαθαίνονται πολύ γρήγορα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υποδεχόμενος τον πρόεδρο της ΝΔ, ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της Ντόρας Μπακογιάννη.


Για τις δηλώσεις της κ. Γεννηματά, περί θηλιάς, οι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι σε μια συζήτηση που αφορούσε εθνικά θέματα ήρθε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις και προσέθεταν πως «όταν η κ. Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ, από το 2010 έως το 2015 επέβαλλαν 65 δισ. μέτρα, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος από το 120% και το πήγαν στο 180% και συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25% του ΑΕΠ και σήμερα μιλούν για θηλιά, ήταν αναμενόμενο να λάβει την απάντηση της».

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, οι ίδιες πηγές τις χαρακτήριζαν αναγκαίες. Είναι σωστό να ενημερώνονται οι πολιτικοί αρχηγοί απευθείας από τον πρωθυπουργό, σημείωναν χαρακτηριστικά. Είναι προφανές πως ο σημερινός πρωθυπουργός σέβεται το Κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τους αρχηγούς σε αντίθεση με τους προκατόχους του, σχολίαζαν χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου