Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

Ιερώνυμος προς ιεράρχες: Έγιναν δεκτές οι θέσεις μας για τα Θρησκευτικά



Διατηρείται ο Ορθόδοξος χαρακτήρας των Θρησκευτικών και έγιναν δεκτές οι παρεμβάσεις, προσθήκες, διορθώσεις, αφαιρέσεις της Εκκλησίας».


Με τη φράση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοψίζει ενώπιον της Ιεραρχίας, το αποτέλεσμα του διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής της Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στην ομιλία του στο Ανώτατο Διοικητικό Όργανο της Εκκλησίας, που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη (27/06) με αποκλειστικό θέμα το μάθημα των Θρησκευτικών στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ιεράρχες αλλά προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, υπενθυμίζοντάς του τη διαβεβαίωση που του έδωσε προσωπικά: «αν κάτι προκύψει προβληματικό είμαστε έτοιμοι οι δύο πλευρές να το αντιμετωπίσουμε».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζει ότι πριν από λίγες μέρες καταργήθηκαν τα ΦΕΚ (Β΄ 2906 και Β΄ 2920) που εξέδωσε στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και αντικαταστάθηκαν από νέα που φέρουν την υπογραφή του διαδόχου του Κώστα Γαβρόγλου (Φ.Ε.Κ. Β΄ 2104 και Β΄ 2105 της 19ης Ιουνίου 2017).
Σε ότι αφορά τα νέα σχολικά βιβλία των Θρησκευτικών που θα διανεμηθούν για το σχολικό έτος 2018-2019, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι θα τεθούν στη διάθεση της Εκκλησίας για την απαιτουμένη δογματική παρακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου