Πέμπτη, Ιουνίου 01, 2017

OΡΓΙΣΜΕΝΗ η ΑΥΓΗ με τον Αρκά που πήρε μεταγραφή στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Να πάρει την άδεια του Μουλόπουλου


 

Oργισμένη η πολυφωνική, ψύχραιμη και αντικειμενική Αυγή επειδή ο Αρκάς πήγε να δουλέψει στο Πρώτο. Η μεταγραφή προκάλεσε “αλγεινή εντύπωση” στην καλή εφημερίδα....
η οποία καταγγέλει “τη μετακόμιση του γνωστού σκιτσογράφου στην εφημερίδα η οποία διαπρέπει στη λασπολογία, τον κιτρινισμό αλλά και την κατά καιρούς προσπάθεια ξεπλύματος των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ο δημοφιλής σκιτσογράφος, με πολυετή παρουσία σε έντυπα όπως η «Πρώτη», το «Εψιλον» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και το Έθνος, μετακομίζει όπως ανακοινώθηκε, στο «Πρώτο Θέμα»…

Φαίνεται, μάλιστα, πώς για να γίνει συμβατός με το… ύφος του Πρώτου Θέματος, ο Αρκάς «προσαρμόζεται» στον ακραίο σεξισμό της εφημερίδας, όπως δείχνει και το σκίτσο με το οποίο προαναγγέλεται η «μεταγραφή» του:




Αρκετοί χρήστες στα social media αντέδρασαν, με την επίσημη σελίδα του στο Facebook να απαντά με την ακόλουθη ανάρτηση: «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι χρήστες των social media που διαβάζουν, κοινοποιούν, και χρησιμοποιούν με κάθε τρόπο τα σκίτσα του Αρκά ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, του κάνουν κριτική για το έντυπο από το οποίο βγάζει τα προς το ζην!».

Ο δημοφιλής σκιτσογράφος θα έχει, πλέον, ακόμα μεγαλύτερη ευχέρεια παραγωγής σκίτσων όπως αυτά που ο Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στη Βουλή εναντίον της κυβέρνησης, αναγκάζοντας ακόμα και τον ίδιο τον σκιτσογράφο να «σχολιάσει» την περίεργη (;) όσμωση.

Aξίζει να θυμηθούμε τις μεγάλες αυτές στιγμές στην ιστορία της πολιτικής επικοινωνίας:

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εμπνευσμένης επικοινωνιακής στρατηγικής της ΝΔ, χρησιμοποίησε ένα σκίτσο του Αρκά σε αντιπαράθεση στη Βουλή:









Αφού έκρινε, προφανώς, επιτυχημένη την εν λόγω τακτική το επανέλαβε, αναγκάζοντας τον ίδιο τον Αρκά να προβεί σε σχετικό «σχόλιο»:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου