Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2017

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ





Αυτό το...πολιτικός πολιτισμός,  δεν είναι φράση κενή περιεχομένου. Ειδικά στα θέματα της πολιτικής, ο πολιτισμός είναι ταυτισμένος με την "πολιτική αισθητική". Όσο σχέση έχει ο Σύριζα με τον πολιτικό πολιτισμό και την αισθητική, άλλο τόσο σχέση έχει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που συναγωνίζεται το ύφος Πολάκη, με το ύφος Γεωργιάδη....

Η πολιτική και οι πολιτικοί, κατά την ...Καραμανλική έννοια, απαιτείται να βαστούν αποστάσεις από τον φανατισμό, τις ακραίες εκφράσεις, τις επιθέσεις πεζοδρομίου και κυρίως να αναγάγουν την πολιτική διάσταση απόψεων, σε πεδίο δράσεως λαμπρό, αντιπροτάσεων, ιδεών, επιχειρηματολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ...σνομπάρουν ολίγον, τουλάχιστον τις υψηλές κορώνες, τα πυροτεχνήματα και τους φτηνούς εντυπωσιασμούς, που πρόσκαιρα μόνον είναι ευχάριστοι, στους γκάγκα οπαδούς. Τώρα θα μας πείτε ...ο χρόνος να περνάει, γιατί εκλογές παρότι τις μνημόνευε συνέχεια ο Κυριάκος και οι βαστάζοι του δεν φαίνεται να έχουμε σύντομα. Αρα, κάτι απαιτείται για να ροκανίσουμε τον χρόνο, να δείξουμε ότι παλεύουμε.

Αυτός ο χρόνος όμως, περνά χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, π.χ. για τους δανειολήπτες για τα κόκκινα και κάθε αποχρώσεως δάνεια, για το έρμο το εισόδημα του εργαζόμενου, που βλέπει να του το τρώει η λαίλαπα του Σύριζα. Προτάσεις τέτοιες, εάν εσείς έχετε δει από την Νέα Δημοκρατία, στείλτε να τις δημοσιεύσουμε...

Έτσι η αισθητική της Νέας Δημοκρατίας, μιας γριούλας ολίγον αποκρουστικής, αλλά συμπαθούς, προφανέστατα, εξαιτίας της ιστορίας της βρίσκεται στην κατιούσα. Σήμερα η αισθητική της Νέας Δημοκρατίας είναι ταυτόσημη με αυτήν του Μπογδάνου κι άλλων τινών τηλεαστέρων, που πουλούν τον χρόνο τους, προπαγανδίζοντας υπέρ του Κυριάκου και της παρέας του.

Η αισθητική της Νέας Δημοκρατίας, είναι παραπομπές στα δικαστήρια, απειλές ότι θα στείλει στην Δικαιοσύνη τον έναν και τον άλλο. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν ξεχνά την Δικαιοσύνη, όποτε αυτό προκαλεί πονοκέφαλο στους αξιωματούχους της.


Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν έχει καμμία σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό και την αισθητική της Καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας. Απέχει πολύ και ταυτίζεται με την αισθητική του ευφυούς Γιωργάκη Παπανδρέου, με τον οποίο είναι ξεκάθαρο, ότι θα συγκυβερνήσει αύριο ο Κυριάκος.
Με μια ψήφο επιστρέφουμε στην αισθητική ΠΑΣΟΚ, ενισχυμένη από ολίγον Άδωνι και λοιπούς συγγενείς. 

Αλήθεια,πόσο το χωνεύει αυτό ο ψαγμένος Νεοδημοκράτης; Θα δείξει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου