Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2017

Φθινοπωρινός ο καιρός

Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός το επόμενο διήμερο σε αρκετές περιοχές της χώρας, με νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Από την Τρίτη όμως και από τα δυτικά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.....

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα τη Δευτέρα ως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα και θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, σποραδικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες με εξασθένηση από τα δυτικά το απόγευμα. Βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές και πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και το θερμόμετρο από 17 έως 25 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος από 15 έως 26 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρη βροχή και θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, βοριάδες 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 21 έως 30 βαθμούς.

Στα νησιά του κεντρικού, βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 18 έως 28 και στα βόρεια 23 βαθμούς.

Στην Αττική, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου