Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Τόσκας για Παναγούλη: Αντιδρών ως παράφρων, ψεύδεται- Το Μαξίμου απαντά στον Παναγούλη περί χούντας και αντίστασης

Προς υπεράσπιση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, έσπευσε το Μαξίμου, με αφορμή την επίθεση που του άσκησε ο Στάθης Παναγούλης.

«Αυτοί που αντιστάθηκαν οργανωμένα στη Χούντα, γνωρίζουν ποιοι στρατιωτικοί ....
αντιστάθηκαν πίσω από τις γραμμές και δεν διαφημίζονται. Ντροπή στους λασπολόγους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, επειδή δεν του επετράπη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του φακέλου της οικογένειάς του.

«Ο κύριος Παναγούλης, αντιδρών ως παράφρων, ψεύδεται».

Με τη δήλωση αυτή επανέρχεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας , μετά τη χθεσινή δήλωσή του, σχολιάζοντας τη δεύτερη ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούληαναφορικά με τη δράση του υπουργού την περίοδο της δικτατορίας.

Ο κ. Παναγούλης σε επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων τον κ. Τόσκα ως «γνωστός θιασώτης της χούντας, έκανε δηλώσεις προσβάλλοντας το πρόσωπό μου επειδή ζήτησα να μου παραδοθεί το σύνολο των διασωθέντων φακέλων της δικτατορίας», και συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Τόσκας αρνήθηκε να μου παραδώσει αυτά τα έγγραφα με την πρόφαση ότι είναι απόρρητα», ενώ έστειλε και εξώδικο στον αναπληρωτή υπουργό.


Για το θέμα αυτό κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Αυτοί που αντιστάθηκαν οργανωμένα στη Χούντα, γνωρίζουν ποιοι στρατιωτικοί αντιστάθηκαν πίσω από τις γραμμές και δεν διαφημίζονται. Ντροπή στους λασπολόγους».

Την υποστήριξη στο πρόσωπο του κ. Τόσκα εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ».

«Πρέπει να έχει κανείς θράσος χιλίων πιθήκων για να επιτεθεί στο στέλεχος του ΠΡΑΤΤΩ και υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, αφήνοντας πρωτοφανή υπονοούμενα για τη δράση του επί χούντας», τονίζει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «από που άραγε αντλεί το θράσος να ομιλεί, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος, σε ένα κρεσέντο πολιτικής ασυναρτησίας, τόλμησε να αμφισβητήσει την αντιδικτατορική δράση του Νίκου Τόσκα; Ποιοι ομιλούν, άραγε, για έναν από τους ελάχιστους δημοκρατικούς αξιωματικούς στις μαύρες μέρες που πέρασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο παρελθόν; Άλλοι καμαρώνουν για τους αγώνες άλλων, και άλλοι σιωπούν για τις δικές τους πράξεις. Αυτό δεν κάνει τους πρώτους πιο δημοκρατικούς από τους δεύτερους».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου