Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Θολό τοπίο στην ΕΡΤ: Δεν παραιτείται ο Τσακνής




Δ. Τσακνής στο Liberal: Δεν παραιτούμαι από την ΕΡΤ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το liberal.gr με τον Διονύση Τσακνή, ο πρόεδρος της ΕΡΤ δήλωσε ότι δεν....
έχει καμία ιδέα για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την παραίτησή του, ούτε και ενημερώθηκε από κανέναν αξιωματούχο της κυβέρνησης για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τη θέση του.

Ο ίδιος προσθέτει ότι χθες είχε μια καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι δεν προέκυψε απολύτως κανένα ζήτημα πέρα από τα τυπικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τα καθήκοντά του, ως προέδρου της δημόσιας τηλεόρασης.

Διοικητικό αλαλούμ στην ΕΡΤ

Σε διοικητική αποσύνθεση βρίσκεται η ΕΡΤ λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της Λάμπη Ταγματάρχη και ενώ η δημόσια τηλεόραση έχει εξελιχθεί σε μηχανή προβολής της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Το βάθος της διοικητικής κρίσης που διέρχεται η ΕΡΤ δεν αποτυπώνεται μόνο στις χθεσινοβραδινές χθεσινές αστειότητες με τον διορισμό και την μετέπειτα ανάκλησή του Χάρρυ Κλυν από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά είναι κατά πολύ βαθύτερη.

Νωρίτερα, πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Καθημερινή και επιβεβαιώνονται από άλλες πηγές, φέρουν τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή να βρίσκεται υπό παραίτηση, όντας δυσαρεστημένος από την υποβάθμιση των αρμοδιοτήτων του.

Ο ίδιος φέρεται να υπέβαλε την παραίτησή του στη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό, με αντικείμενο τις αρμοδιότητες του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση μετά και την επιλογή του νομικού συμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Τσακνής και Κωστόπουλος φέρονται να έχουν διαφωνήσει έντονα για τους ρόλους που θα έχουν στο ραδιομέγαρο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έχει αναλάβει το ρόλο να μεταπείσει τον Δ. Τσακνή, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες για να συζητηθούν τα θέματα των αρμοδιοτήτων μεταξύ του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου στη Δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Α. Ζαμπούκας - Β. Γεώργας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου