Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Μητσοτάκης: 'Τσίπρας και Καμμένος πάνε σφιχταγκαλιασμένοι στον βυθό της πολιτικής'





Οφθαλμαπάτη η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο. Τι είπε για τις γερμανικές εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ και πως απάντησε στην κριτική που δέχτηκε για τις αναφορές στη ΔΕΘ για τις κοινωνικές ανισότητες. Επτά προσυνέδρια μέχρι το Δεκέμβριο για το ετήσιο «συνέδριο αρχών και θέσεων» της ΝΔ.....
Θοδωρής Λαπαναΐτης

Ως «απτό αποτέλεσμα» της αντιπολιτευτικής πίεσης της ΝΔ για τις υποθέσεις Καμμένου και Κουρουμπλή παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν νομοθετικές πρωτοβουλίες με τις οποίες διαφωνούσαν.



Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος τόνισε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το θέατρο» όπου οι μεν ψήφιζαν παριστάνοντας τους «προοδευτικούς» και οι δε καταψήφιζαν ως «υπερπατριώτες». «Θα πάνε μαζί ως το τέλος τους χωρίς τη δική μας συμπαράσταση» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης σε ότι αφορά στη στάση της ΝΔ στο εξής εντός της βουλής, υπογραμμίζοντας ότι «Τσίπρας και Καμμένος πάνε σφιχταγκαλιασμένοι στο βυθό της πολιτικής».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας αναφορά στην πορεία της οικονομίας, υποστήριξε ότι είναι ακόμα πιο «εκκωφαντική» η χρεοκοπία της κυβέρνησης και χαρακτήρισε «οφθαλμαπάτη» την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια καθώς όπως είπε «η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει σε πρόσθετα μέτρα τη χώρα μετά το 2018» κάνοντας και πάλι λόγο για τέταρτο μνημόνιο.






«Δεν πείθουν κανέναν αυτά που λέει η κυβέρνηση» πρόσθεσε και την κατηγόρησε για «καθεστωτικό αυταρχισμό» και «αλαζονεία». «Το αφήγημα της κυβέρνησης κάηκε στα δάση της Αττικής, λερώθηκε στις Σκουριές, βούλιαξε στο Σαρωνικό και χρεοκόπησε στις εφορίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Για τις γερμανικές εκλογές

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να τονίσει με έμφαση ότι «οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα εμείς οι ίδιοι για να βάλουμε σε τάξη τη χώρα μας ασχέτως του τι συμβαίνει στο εξωτερικό. Η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο, μεταρρυθμίσεις και αποφασισμένη ομάδα για να ανακτήσει την αξιοπιστία της. θα γίνουμε πραγματικά ανεξάρτητη χώρα μόνο αν εμείς βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας».
Για τις κοινωνικές ανισότητες

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ξανά και στο θέμα των κοινωνικών ανισοτήτων απαντώντας εμμέσως και στα σχόλια που έγιναν για τα όσα είχε πει στη ΔΕΘ και σημείωσε ότι «τις ανισότητες δεν τις πολεμάς με λόγια, αλλά με πρόγραμμα, δουλειές και επενδύσεις, με καλύτερο δημόσιο τομέα που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και με ασφαλείς γειτονιές», χαρακτηρίζοντας «υποκρισία και κοροϊδία» του ΣΥΡΖΑ «να παρουσιάζει τον εαυτό του ως δήθεν προστάτη των αδυνάμων. Η πραγματικότητα είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν διευρυνθεί οι κοινωνικές ανισότητες, δημιούργημα του κ. Τσίπρα είναι η γενιά των 360 ευρώ, τα εργασιακά δικαιώματα παραβιάζονται με μεγαλύτερη συχνότητα επί ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτά. Για τη ΝΔ η αλληλεγγύη η άλλη όψη της ελευθερίας».
Συνέδριο αρχών και θέσεων της ΝΔ με 7 προσυνέδρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι σε 10 μέρες ξεκινάνε οι προσυνεδριακές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου αρχών και θέσεων της ΝΔ στις 16-17 Δεκεμβρίου. Εξήγγειλε 7 θεματικές προσυνεδριακές διαδικασίες, τονίζοντας ότι στόχος είναι να μεταφερθεί το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε στη ΔΕΘ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «ανοίξεις τις πόρτες σε νέο κόσμο».

«Δεν θέλουμε μόνο να διώξουμε μια απαξιωμένη κυβέρνηση, επιδιώκουμε τη θετική στήριξη για να εφαρμόσουμε το σχέδιο μας» είπε χαρακτηριστικά και απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας στις «δημιουργικές δυνάμεις της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου