Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017

Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης σε πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα





Δέματα με κοκαΐνη συνολικού βάρους 121 κιλών βρέθηκαν σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων, με σημαία Μάλτας στο Περού. Σύμφωνα με το maritimebulletin.net, το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Ίλο στο Περού, όταν στις 14 Σεπτέμβρη έγινε ο έλεγχος....

Όπως μετέδωσαν ξένες ιστοσελίδες ανάμεσά τους και η Tradewinds, πρόκειται για το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Dimitris C» (χωρητικότητας 3.400-teu και κατασκευής 2001) το οποίο ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Shipping, της οποίας φέρεται να ηγείται ο Γιάννης Κούστας.

Ναρκωτικά και χρήματα


Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις τοπικές αρχές εντοπίστηκαν τρεις τσάντες οι οποίες περιείχαν 121 κιλά κοκαΐνης. Η αστυνομία περισυνέλεξε πέρα από τα ναρκωτικά και 16.243 δολάρια.

Το «Dimitris C» έπλεε με πλήρωμα 23 ατόμων εκ των οποίων 16 Ουκρανοί, 3 Ρώσοι και 4 από την Τανζανία.

Στο άρθρο σημειώνεται πως κάποιες λεπτομέρειες της υπόθεσης μοιάζουν τουλάχιστον ύποπτες ενώ πολύ συχνά αυτές οι κατηγορίες είναι παγίδα για τον εκβιασμό κάποιου εφοπλιστή. «Τι το εγκληματικό για 23 μέλη του πληρώματος να έχουν 16.000 δολάρια στην κατοχή τους;», καταλήγει ο συντάκτης του maritimebulletin.net.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Περού, το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Ιλό στο νότιο Περού στις 13 Σεπτεμβρίου προερχόμενο από το Ικίκε της Χιλής. Τελικός του προορισμός ήταν ο Ισημερινός και συγκεκριμένα το Γκουαγιακίλ.

Περισσότερες λεπτομέρειες από την υπόθεση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου