Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017

Εκατοντάδες στελέχη της ΝΔ έχουν αυτοχρισθεί υποψήφιοι



Τα κρούσματα ανά την επικράτεια είναι αναρίθμητα. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες στελέχη έχουν ξεκινήσει ήδη προεκλογική εκστρατεία, ισχυριζόμενοι ότι είτε έχουν πάρει το «ok» από τα κε­ντρικά, είτε ότι το έχουν σίγουρο, θα το πάρουν όπου να ‘ναι.


Ορισμένοι εξ αυτών διαβεβαιώνουν τους συνομιλητές τους ότι όχι μόνον θα είναι υποψήφιοι, όχι μόνον θα εκλεγούν, αλλά κι ότι έχουν λάβει υποσχέσεις για αξιοποίηση μετά τις εκλογές, εννοώντας μια θέση Υπουργικό Συμβούλιο. Κι όλα αυτά παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις και προειδοποιήσεις του ίδιου του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ότι με εξαίρεση τους νυν βουλευτές κανείς άλλος δεν έχει εξασφαλίσει θέση στα ψηφοδέλτια.

Η κατάσταση -ως λέγεται- τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κάτι που έχει φέρει τον κ. Μητσοτάκη και τους ανθρώπους του επιτελείου του σε… απελπισία. Το κακό πάντως φαίνεται να έχει ξεκινήσει από στελέχη που πρόσκεινται στην ηγεσία και συγκεκριμένα τον κ. Μητσοτάκη, τα οποία περιφέρονται και δηλώνουν από τώρα υποψήφιοι βουλευτές. Μόνο στη Β’ Αθηνών ο αριθμός φτάνει ή και ξεπερνάει τους οκτώ, ενώ πληθώρα μητσοτακικών υποψηφίων εμφανίζεται σε περιφέρειες όπως η Αττική, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Αιτωλοακαρνανία, η Λάρισα, η Καβάλα κ.ά. Κι όπως χαρακτηριστικά έλεγε κομματικός παράγων, οι… υποψήφιοι είναι περισσότεροι κι από αυτούς που χωρούσαν στις λίστες όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όλων των κομμάτων.

Η κατάσταση -όπως προαναφέραμε- τείνει να βγει εκτός ελέγχου και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε κατ’ αυτόν τον τρόπο στην περίπτωση του Γ. Τραγάκη. Θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς τους… υποψήφιους βουλευτές, προειδοποιώντας ότι όχι μόνον δεν έχουν εξασφαλίσει το χρίσμα για τις εκλογές, αλλά κινδυνεύουν να μην το πάρουν ποτέ. Το πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι οι δικοί του θα συνεχίσουν απτόητοι να ψηφοθηρούν.

Πηγη: Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου