Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2017

LIVE: Κόντρα Κουρουμπλή – Μητσοτάκη κατά την ενημέρωση για τη ρύπανση στον Σαρωνικό


Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση των προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων

Με κόντρα Κουρουμπλή – Μητσοτάκη ξεκίνησε η διαδικασία
Ολιγωρία καταλογίζει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ
«Δεν σας τα είπαν καλά κύριε Μητσοτάκη», απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας
«Σαν δεν ντρέπεσαι, παραιτήσου» η απάντηση Μητσοτάκη

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή στη Βουλή, η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, ενώ είχε προηγηθεί....
 ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό.

Η διαδικασία ξεκίνησε σε «υψηλούς τόνους» ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με εκατέρωθεν κατηγορίες.




«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι καθυστερήσαμε να ζητήσουμε τη βοήθεια του σκάφους του EMSA. Συγγνώμη, κύριε Πρόεδρε, αλλά δεν σας ενημέρωσαν καλά οι συνεργάτες σας, για άλλη μια φορά», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, τοαπορρυπαντικό σκάφος που ενεργοποιείται στο πλαίσιο παροχής από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα “EMSA” (European Maritime Safety Agency), με εξοπλισμό αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων, βρισκόταν σε αποστολή.

Όσον αφορά την πορεία των ερευνών είπε ότι η δικαιοσύνη και οι αρχές βρίσκονται σε συνεργασία «για να δούμε τι έγινε και με τα βίντεο από τις καταδύσεις».

Μητσοτάκης: Παραιτήσου

Ο κ. Μητσοτάκης με τη σειρά του, κατέστησε υπεύθυνο για την ρύπανση που προκλήθηκε από την πετρελαιοκηλίδα τον υπουργό Ναυτιλίας και του ζήτησε να παραιτηθεί.

Κάποια στιγμή μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή του είπε: «Σα δεν ντρέπεστε! Μη μου υψώνετε τη φωνή σας, υπόλογος είστε εδώ πέρα».



Στην Επιτροπή έχουν κληθεί, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι των περιοχών που έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα, καθώς και αρμόδιοι παράγοντες και φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου