Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017

Ομάδα Ελληνίδας αστρονόμου ανακάλυψε οκτώ σπάνιους γαλαξίες – Ειδοποιήθηκε αμέσως και ο Μητσοτάκης

 


Νέα δεδομένα για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που παρακολουθεί με ένταση τα τεκταινόμενα στο σύμπαν και ενδιαφέρεται για τους εξωγήινους περισσότερο από τους Έλληνες γήινους.



Μια ομάδα οκτώ σπάνιων γαλαξιών σε σχήμα πούρου ή αδραχτιού κατάφεραν να ανακαλύψουν αστρονόμοι από το Ινστιτούτο Αστρονομίας Max Planck στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, με επικεφαλής την Ελληνίδα μεταδιδακτορική ερευνήτρια δρ Αθανασία Τάτση.


Έως σήμερα είχαν ανακαλυφθεί 12 τέτοιοι γαλαξίες, αναφέρουν οι επιστήμονες στη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής «Astronomy & Astrophysics».

Η ανακάλυψη ακόμη οκτώ «πούρων», που περιστρέφονται σαν αδράχτια γύρω από τον επιμήκη άξονά τους, δείχνει ότι το εν λόγω είδος γαλαξιών είναι λιγότερο σπάνιο από ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι αστρονόμοι. Συνολικά έχουν ανακαλυφθεί είκοσι τέτοιοι γαλαξίες.



Τα νέα ευρήματα επέτρεψαν στους επιστήμονες να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο για το πώς πιθανώς δημιουργήθηκαν αυτοί οι ασυνήθιστοι γαλαξίες, μάλλον από μια ειδικού τύπου συγχώνευση δύο σπειροειδών γαλαξιών που προϋπήρχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου