Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017

Μισές αλήθειες από τη Ν.Δ...




Αυτό που είναι ανακούφιση, έστω και μικρή, για μια σειρά πολίτες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ν.Δ.


Τα πράγματα θα μπορούσαν να...


είναι απλά, όσο απλή είναι και η πραγματικότητα. Όμως το δίλημμα που θα τεθεί εκ των πραγμάτων στη Ν.Δ. το προσεχές διάστημα είναι σημαντικό και καθοριστικό της αξιοπιστίας της. Πρόκειται για το πλεόνασμα της φετινής χρονιάς και ποιοι θα ωφεληθούν από αυτό.

Δυστυχώς η λίστα με όσους το έχουν ανάγκη είναι μεγάλη εξαιτίας της πρωτοφανούς λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από το 2010 που μπήκαμε στα Μνημόνια. Όμως, όπως πέρσι οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και οι επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου που είχαν πληγεί από το προσφυγικό κύμα, έτσι και φέτος θα πρέπει να πάρουν πίσω το κοινωνικό μέρισμα που τους αναλογεί ως ελάχιστη ανακούφιση αυτοί που το έχουν περισσότερο ανάγκη, όπως επεσήμανε και ο πρωθυπουργός στο περιφερειακό συνέδριο της Ηπείρου.

Όμως αυτό που είναι ανακούφιση, έστω και μικρή, για μια σειρά πολίτες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ν.Δ.

Αν δεχθεί ότι πρέπει να δοθεί κάπου και με κάποιον τρόπο, αυτό θα αποτελεί έμπρακτη παραδοχή της καλής πορείας της οικονομίας. Αντί λοιπόν της έμπρακτης παραδοχής, η Ν.Δ. έδωσε μια ένδειξη έμμεσης υποχώρησης διά του αρχηγού της, ο οποίος δήλωσε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ότι, “αν υπάρξει” πλεόνασμα, θα πρέπει να δοθεί στους μακροχρόνια άνεργους ή να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ.

Κι αυτό φυσικά υπό το βάρος της πίεσης που δέχεται από την πραγματικότητα, αφού όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και υπουργοί που άλλοτε περιέγραφαν με τα πιο μελανά χρώματα την οικονομία της χώρας τώρα έχουν γίνει οι καλύτεροι διαφημιστές της ελληνικής οικονομίας. Με τη φράση αυτή όμως διατηρεί πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο να αρνηθεί ότι υπάρχει πλεόνασμα και επιπλέον να μην ψηφίσει αν δεν δοθεί σε αυτούς που η ίδια θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί. Δηλαδή δεν έχει μια καθαρή στάση.

Από την άλλη πλευρά, αν η Ν.Δ. πει όχι για δεύτερη φορά, δηλαδή αν επιμείνει στη στάση που κράτησε πέρυσι, τότε θα καταγραφεί η αντικοινωνική θέση της ως πάγια τακτική και άποψη. Στη συνείδηση του μέσου πολίτη οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είναι εξίσου μεγάλες για τις καταστροφικές πολιτικές δεκαετιών που οδήγησαν στα Μνημόνια, αλλά και την καταστροφική λιτότητα που εφάρμοσαν στα χρόνια των Μνημονίων, όταν η λιτότητα και οι περικοπές δεν ήταν σε καμία των περιπτώσεων από αυτό που θα μπορούσαμε έστω να χαρακτηρίσουμε ισοβαρή κατανομή.

Πέρα από την απλή πολιτική καταγραφή, το δίλημμα στη Ν.Δ. μέσα από αυτή την πιο απλή πράξη είναι βαθύτερο και ουσιαστικότερο. Είναι αν θέλει η Ν.Δ. να έρθει στην πραγματικότητα και να πει την αλήθεια κοιτάζοντας κατάματα τους πολίτες...




avgi.gr



Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου