Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017

Αυτός είναι ο εισαγγελέας που αρνείται τα αυτονόητα στην Ηριάννα και στον Περικλή - Η εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens

 
  Εμπλοκή στην δικαστική υπόθεση Siemens φέρεται να έχει ο εισαγγελέας ο οποίος ζήτησε την παραμονή της Ηριάννας και του Περικλή στη φυλακή έως ότου εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Πρόκειται για τον Γεώργιο Γεράκη εναντίον του οποίου τον Αύγουστο του 2016 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens.

Ο δεύτερος εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το ίδιο θέμα ήταν κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου και ενός ακόμη εισαγγελικού λειτουργού. Είχε προηγηθεί αίτηση ενός εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην αντιεισαγγελέα Αθηνά Θεοδωροπούλου για να προμηθευτεί τη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική του γλώσσα.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη αίτηση αναστολής της ποινής των Ηριάννα Περικλή ο εισαγγελέας Ιωάννης Προβατάρης, εισηγήθηκε την παραμονή των δύο στη φυλακή, ο οποίος, εκτός από το ότι είχε προτείνει την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου και Παππά, εμπλέκετο επίσης στην υπόθεση Siemens.

neaselida.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου