Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2017

Κόλαφος του Δντη Γραφείου Τύπου ΝΔ επί Καραμανλή, Ν. Ελευθερόγλου: O Μητσοτάκης θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πλησιάσει ξανά τους υβριστές της παράταξης ή όχι kentrodexios

 















Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πλησιάσει ξανά τους υβριστές της παράταξης ή όχι

Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Για όσους δεν πήραν το μήνυμα των εκλογών του «νέου» ΠΑΣΟΚ, είναι ότι το κόμμα αυτό δεν θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει. Αφού για χρόνια δηλητηρίασε με τον λαϊκισμό του την ελληνική κοινωνία, απαξίωσε τα συνθήματα της Αριστεράς (όπως κάνει καλή ώρα και ο Αλέξης) και «κόλλησε» την ασθένειά του και τα υπόλοιπα κόμματα, είναι έτοιμο για τη μεγάλη επιστροφή. Και αυτό γιατί η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ δεν έφυγε ποτέ. Μορφή και χρώματα άλλαζε.
Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι έφαγαν τα… μούτρα τους όσοι σε αυτήν την αναμέτρηση πήγαν να κλέψουν την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ και να κάνουν κάτι άλλο.

Ηταν χαμένοι από χέρι, καθώς δεν κατάλαβαν ότι όσοι έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ, έπειτα από όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, δεν αλλάζουν με τίποτε. Θα ψηφίζουν όπως ψήφισαν χθες. Το μόνο που ενδιαφέρει αυτό το κόμμα είναι να ξεπλυθεί από τις αμαρτίες του χθες και, όσο περνά ο καιρός, να σβήνει από τη συλλογική μνήμη των πολιτών το «τις πταίει» και φτάσαμε εδώ. Οι «βαρόνοι» του το γνωρίζουν αυτό για τα καλά και οι μηχανισμοί το έκαναν απλώς πράξη.

Γι’ αυτό το νέο ΠΑΣΟΚ, το οποίο εντυπωσίασε ακόμη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη (έσπευσε να χαιρετίσει πρώτος τις διαδικασίες!), με νέο προσωπείο, αυτό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα επιχειρήσει να γίνει ρυθμιστής του πολιτικού συστήματος.
Και κουβέντα για τα χρέη και τις τεράστιες ευθύνες του. Λέξη για τον Γιώργο Παπανδρέου και το Μνημόνιο που υπέγραψε και κατέστρεψε μια ολόκληρη χώρα. Αχνα για τα έργα και ημέρες των υπουργών του Σημίτη που, αν και πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, κάνουν τους κήνσορες και τους τιμητές. Αυτό το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές.

Και το μπαλάκι τώρα περνά στην αντίπερα όχθη. Στο τι θα κάνουν οι βουλευτές του Ποταμιού και οι άλλες δυνάμεις που έκλειναν το μάτι στη Ν.Δ. Η αξιωματική αντιπολίτευση πόνταρε, όσο και αν δεν το φώναζε, σε αλλαγή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. Αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, τότε θα πρέπει να αλλάξει στρατηγική. Να αποφασίσει δηλαδή εάν θα πλησιάσει ξανά τους υβριστές της παράταξης ή όχι. Και αυτό θα είναι το δύσκολο, που θα πρέπει να το διαχειριστούν στην Πειραιώς. Διότι με τη Φώφη αρχηγό και τον Ανδρουλάκη υπαρχηγό τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα σκέφτονταν μέχρι τώρα στη Ν.Δ.

Τα δύσκολα μόλις άρχισαν, καθώς οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στη διαδικασία και είναι μεγάλης ηλικίας, νιώθουν πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργούν με τα αντιδεξιά σύνδρομα. Αυτός είναι ο γρίφος που θα κληθεί να λύσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σίγουρα δεν είναι ο ευκολότερος, καθώς την κρίσιμη στιγμή θα κληθεί να αποφασίσει με ποιους να πάει και ποιους θα αφήσει.

Κι όμως, ίσως όλα να ήταν ευκολότερα, εάν είχε επιλέξει τη γραμμή της συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια βασικά ζητήματα, από την τακτική του να αναστήσει ένα ΠΑΣΟΚ, που την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων θα αποφασίσει με βάση το δικό του DNA, το οποίο ελάχιστη σχέση έχει με αυτό της Κεντροδεξιάς. Κι όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι ημών, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός (κόμματος) σοφού. Δείτε τι τραβάει η Μέρκελ…

Advertisements

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου