Συγκεκριμένα, η σορός του 20ου θύματος έγινε αντιληπτή κατά την προσπάθεια απομάκρυνσης ενός βυτιοφόρου με προπάνιο που είχε ανατραπεί και παρασυρθεί από τους χείμαρρους και είχε διαρροή.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα στους πληγέντες

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι οικονομικές ενισχύσεις για τους πληγέντες, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ήδη έχουν προϋπολογιστεί 600 εκατομμύρια ευρώ για την εκπόνηση ενός εκτεταμένου σχεδίου για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η εδώ και δεκαετίες άναρχη δόμηση,ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο ΑΠΕ.

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στις πληγείσες περιοχές

Ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. την Δήμαρχο Μάνδρας ότι μετακινήθηκε αστυνομική δύναμη προς φύλαξη του Πρωθυπουργού

Συνολικά από 16 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα 19 Νοεμβρίου έχουν διατεθεί στην περιοχή Μάνδρας-Νέας Περάμου 1.172 αστυνομικοί, που κατανέμονται ως ακολούθως :

• Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, 286 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 73 περιπολικά και 3 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

• Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, 328 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 100 περιπολικά και 3 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

• Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 297 αστυνομικοί με 3 Ο.Π.Κ.Ε., 96 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

• Σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου, διατίθενται συνολικά 261 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 70 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ».

Στις 1154 οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές

Στις 1154 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

-Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 925 αυτοψίες συνολικά.Τα 733 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 588 κατοικίες, 67 επαγγελματικοί χώροι, 5 δημόσια κτίρια και 73 αποθήκες – υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 229 συνολικά αυτοψίες. Τα 222 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 142 κατοικίες, 30 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 48 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.