Κυριακή, Δεκεμβρίου 17, 2017

Αισιόδοξο το ΔΝΤ για συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους





Το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 22 Ιανουαρίου


Το ΔΝΤ είναι αισιόδοξο ...
όσον αφορά μια συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο εκπρόσωπός του William Murray, κατά την καθιερωμένη δημοσιογραφική ενημέρωση.

Το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 22 Ιανουαρίου.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπολογίζει σε ένα τέταρτο πρόγραμμα δανειακής βοήθειας για την Ελλάδα, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού, Γκίντερ Έτινγκερ.

«Θεωρούμε ότι οι Έλληνες θα επιστρέψουν στο άμεσο μέλλον τις αγορές», δήλωσε ο Έτινγκερ πριν από τη Σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σε περίπτωση που η χώρα θα είχε στο μέλλον ανάγκη χρηματοδότησης, θα πρέπει να μπορεί να αντλήσει φρέσκο χρήμα από τις αγορές. Το τρέχον τρίτο διεθνές πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους μέχρι και 86 δις ευρώ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018.

Με δεδομένη την πρόσφατη ελαφρά οικονομική ανάκαμψη οι ειδικοί θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί το συνολικό διαθέσιμο ποσό του τρίτου προγράμματος.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου