Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2017

Ο Κοτζιάς «σηκώνει το γάντι» στην αντιπολίτευση – Την Πέμπτη ενημέρωση της Βουλής για επίσκεψη Ερντογάν





«Σηκώνει το γάντι» ο Νίκος Κοτζιάς στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την προετοιμασία της επίσκεψης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών, σήμερα, Πέμπτη στις 16:00 θα ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής...

Αναλυτικότερα, έπειτα από πρόταση του κ. Κοτζιά η συνεδρίαση της επιτροπής θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Βουλής, ενώ γίνεται μετά από συνεννόηση του υπουργού Εξωτερικών με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Δουζίνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (12/10/2017).

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς θα αναφερθεί στο ζήτημα της προετοιμασίας, τη χρονική συγκυρία, αλλά και στην ουσιαστική αποτίμηση της επίσκεψης του τούρκου προέδρου, ενώ θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των βουλευτών.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τους βουλευτές της ΝΔ για το πόσο «επιτυχημένη» και «καλά προετοιμασμένη» ήταν η επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη το 2004.

Άλλωστε, μια πρώτη «γεύση» για το πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν το 2004 η επίσκεψη του Ερντογάν στη Θράκη, δόθηκε σήμερα από τον κ. Κοτζιά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου με τον αρμένιο ομόλογό του Έντουαρντ Ναλμπαντιάν, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως τότε ο Ερντογάν «έκανε τέσσερις ομιλίες οι οποίες δεν είχαν συμφωνηθεί και ξεπέρασε για πάνω από 4 ώρες το πρόγραμμα επειδή… αυθορμήτως επισκέφτηκε διάφορες περιοχές και χωριά με πλειοψηφία μουσουλμανικού πληθυσμού».

Σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Τουρκία και τη στάση της Άγκυρας, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε:

«Ξέρω ότι κάποιοι αμφισβητούν από δεκαετίες και μιλούν για γκρίζες ζώνες, αλλά, σας το λέω δημοσίως για πρώτη φορά, αν εφαρμοστούν τα κριτήρια τους, μάλλον θα βρούμε γκρίζες ζώνες για την Τουρκία. Με τα κριτήρια που κάποιοι χρησιμοποιούν- όχι η κυβέρνηση της Τουρκίας- περί γκρίζων ζωνών, θα βρεθούν ορισμένες βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία σε αυτήν την κατηγορία. Εμείς με όλους τους τρόπους δηλώσαμε- και μίλησα με την τουρκική ηγεσία- ότι το διεθνές δίκαιο είναι εδώ για να εφαρμόζεται και για να είναι κατανοητό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου