Κυριακή, Δεκεμβρίου 17, 2017

ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΗΝΥΕΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ...




Για τη συνέντευξη με Ερντογάν ο ένας, για τα περι "Γιουροφάϊτερ" ο άλλος.

Γιάννης Ντάσκας


Αρχίζουμε ...ανάποδα, δηλαδή από την απάντηση σε καταγγελία για να σας προκαταλάβουμε υπέρ του ΣΚΑΙ και του περίφημου Αλέξη "αγαπημένου ανταποκριτή απο την Ουάσιγκτον"Παπαχελά, ο οποίος απο ανταποκριτής μας προέκυψε δημοσιογραφάρα που μπορεί και διευθύνει...

Τον εν λόγω αγαπημένο Ελληνα δημοσιογράφο του Ταγίπ "είμαι σουλτάνος" Ερντογάν κατήγγειλε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Και απάντησε με τον ΣΚΑΙ του Γιάννη "σώζω και τον Παναθηναϊκό" Αλαφούζου ως εξής:

"Σενάρια δήθεν προ - συνεννοήσεων για την συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν περιέγραψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Υιοθετώντας συνωμοσιολογική ρητορική του διαδικτύου ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για παρέμβαση του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί για την αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει παραχωρήσει στο δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «η Καθημερινή» τουλάχιστον άλλες τέσσερις συνεντεύξεις στο παρελθόν».



Ο Υπουργός Εξωτερικών στην διακομματική συνεδρίαση της Βουλής είπε μεταξύ άλλων τα εξής για την επίσκεψη Ερντογάν,τα αποτελέσματά της και το πως προέκυψε στη μέση ο Παπαχελάς :

«Η αρχική θέση του κ. Ερντογάν περι αμφισβήτησης της Λωζανης μετατράπηκε σε επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης στην άλλη, την Ανατολική πλευρά. Υπήρξε σαφής δήλωση ότι δεν διεκδικεί εδάφη. Δεν λέω ότι τα πιστεύει αλλά αυτά δήλωσε. Υπήρξε δήλωση ότι η η μουσουλμανική κοινότητα περιλαμβάνει Πομάκους και Ρομά και είναι πρωτοφανής παραδοχή. Είπε ότι διατυπώνει παράκληση γιατί δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις. Ζήτησε συγγνώμη για τους διωγμούς στην Κωνσταντινούπολη της δεκαετίας του ’50. Αυτά είναι σημαντικά ζητήματα. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ βγήκαν και υπερασπίστηκαν την συνθήκη Λωζάνης. Νομίζει κανείς ότι αυτή η υπεράσπιση έπεσε από τον ουρανό».



Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Θράκη και όσα είχαν συμφωνηθεί ανέφερε: «Συμφωνήσαμε μαζί του να μην κάνει μεγάλη συγκέντρωση και με σημαίες. Δεν την έκανε. Να μην κάνει ομιλίες και πήρε ένα μεγάφωνο σε ένα σχολείο. Τι είχε κάνει το 2004; Έκανε τέσσερις ομιλίες εκτός συμφωνίας. Το πρόγραμμα του κ. Ερντογάν καθυστέρησε μία ώρα για να αναπαυθεί. Στην προηγούμενη επίσκεψη καθυστέρησε κατά τέσσερις ώρες γιατί εκτός προγράμματος επισκέφθηκε χωριά όπου έγιναν μεγάλες συγκεντρώσεις με οργανωμένες επισκέψεις από Τουρκία. Έχουμε έναν Ερντογάν να κάνει ό,τι γουστάρει και με εμάς δεν έγινε τίποτα από αυτά».

Ο κ.Κοτζιάς τόνισε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά υπαναχώρησε από την απόφασή του αυτή έπειτα από παρέμβαση του... Ατζούν ο οποίος είναι σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν και συνεργάζεται με τον Σκάι λόγω του reality show «Survivor».



«Κατά συνέπεια έχουμε μεγάλη διαφορά του τι συνέβη στην Θράκη και τι ειπώθηκε στην Αθήνα.Φιάσκο το είπανε. Η Ελεύθερη Ωρα τα λέει αυτά για να ξέρουμε από πού προέρχεται και η γραμμή. Το «φιάσκο» προέκυψε από μια μικρή αλλαγή. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι αντί να δώσει συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την έδωσε στο ΣΚΑΙ και όπως ομολόγησε ο ίδιος όπως είπε «φαίνεται ότι έκανα λάθος» είπε ότι τον μετέπεισε ο διευθυντής ενημέρωσής του που είναι παραγωγός τουρκικών σίριαλ που και έχει συνεργασία με το συγκεκριμένο κανάλι – το Survivor. Πώς άλλαξε η συμφωνία; Ποιος άνοιξε θέμα Λωζάνης; Αυτοί που άλλαξαν το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου. Ο Ερντογάν είπε ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα σε μια ημέρα καθώς θέλει βάθος χρόνου».




Σε όλα αυτά ο Α.Παπαχελάς τι αντιτάσσει;

Οτι είναι ο αγαπημένος του Ερντογάν αφού του έχει δώσει συνεντεύξεις.

Αυτό θα είχε μια κάποια αξία ως επιχείρημα, αν έχει να παρουσιάσει ...ουρά Ελλήνων δημοσιογράφων που ζητούν συνέντευξη απο τον Ερντογάν και εκείνος κάνει διαγωνισμό και τον διαγωνισμό κερδίζει γλιστρώντας σαν χέλι, ο εν λόγω Παπαχελάς.

Εχουμε την απόλυτη βεβαιότητα και την απαραίτητη πληροφόρηση ότι τα τελευταία 4-5 χρόνια ουδείς Ελληνας δημοσιογράφος ζήτησε συνέντευξη απο τον Ταγίπ Ερντογάν και τα τελευταία 12 χρόνια ζήτημα, αν ζήτησαν συνέντευξη και 1-2 ακόμα. Με μεγάλη επιφύλαξη.

Αλλά και αν, υποθετικά, είχαν ζητήσει 2-3 ακόμα και ο Σουλτάνος επέμενε στον εν λόγω Παπαχελά, με ποιά έννοια είναι θετικό για εκείνον και όχι σοβαρότατος λόγος για συνωμοσιολογικές σκέψεις;






Αλήθεια η συνεργασία με τον Τούρκο επιχειρηματία και τον Γιάννη Αλαφούζο στην αθλιότητα που λέγεται σαρβακάτι, προέκυψε μετά τις συνεντεύξεις Παπαχελά στον Ερντογάν, συγνώμη, το αντίθετο εννοούμε, ή είχαν ξεκινήσει νωρίτερα;

Εχουν ανταλλαγεί επιστολές μεταξύ των επιχειρηματιών αυτών για την συνεργασία τους;

Εχει συνομιλήσει ποτέ ο εν λόγω Τούρκος επιχειρηματίας με τον εν λόγω διευθυντή του Αλαφούζου και αν ναι πότε, πόσες φορές και για ποιό θέμα;

Μια και ο Α.Παπαχελάς παίρνει με τέτοια συχνότητα συνεντεύξεις απο τον Ερντογάν, απο ποιούς άλλους ξένους ηγέτες έχει ζητήσει συνεντεύξεις (και Τούρκων συμπεριλαμβανομένων), ποιές έγιναν δεκτές και ποιές απορρίφθηκαν;

Το ερώτημα είναι καίριο για να αξιολογήσουμε τα δημοσιογραφικά κριτήρια του Α. Παπαχελά, χωρίς συνωμοσιολογικά σενάρια...

Σταματάμε προς το παρόν το κείμενο, καθώς είναι αργά και πρέπει πρωί να βρεθούμε σε δικαστήριο να υπερασπιστούμε δημοσιογράφο που εργαζόταν στον ΣΚΑΙ σε καίριο πόστο.

Μηνυτής του ο Σταυρος Ψυχάρης.

Θέμα τα πολεμικά αεροπλάνα "Γιουροφάϊτερ". Η δίκη είναι παράπλευρη συνέπεια και του μετα θάνατον ανηλεούς κυνηγητού του εν λόγω Ψυχάρη κατά της αείμνηστης δημοσιογράφου.



Αρχικά ο Ψυχάρης είχε στραφεί και κατά του Γιάννη Αλαφούζου γιατί τα ρεπορτάζ της Αριστέας και του αείμνηστου επίσης Χάρη Μπότσαρη γινόταν στον ΣΚΑΙ. Ομως ο Ψυχάρης απέσυρε την αγωγή των....3 εκατομ ευρώ, ως προς τον Αλαφούζο και την συνέχισε εναντίον των άλλων δυο. Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο δικαίωσε τους δημοσιογράφους, άδειασε τον Αλαφούζο και καταδίκασε τον Ψυχάρη να τους δώσει και αποζημίωση εξόδων 60.000 ευρώ.

Υπερ των δυο δημοσιογράφων είχε καταθέσει και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, η οποία έκαψε τον Αλαφούζο, λέγοντας ότι εκείνος επόπτευε τα πάντα και έδινε γραμμή λεπτομερώς.

Στο Εφετείο η δίκη έγινε περίπου ένα μήνα μετά τον θάνατο της Αριστέας.



Και ο Ψυχάρης την συνέχισε κατά των κληρονόμων της. Αυτή τη φορά είχε μαρτυρίες υπερ του απο ...Αλογοσκούφη και Μεϊμαράκη! Και η Γιάννα Παπαδάκου που ήταν καταπέλτης κατά Ψυχάρη -Αλαφούζου έπιασε δουλειά στο...ΒΗΜΑ του Ψυχάρη.

Και το Εφετείο απο τα 3 εκατομ που ζητούσε του έδωσε 10 χιλιάρικα...Σε αυτό το ποσό καταδίκασε μετά θάνατον τους δυο δημοσιογράφους...



Η συνέχεια αφορά τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαδοκωστόπουλο, ο οποίος τότε εργαζόταν στον ΣΚΑΙ και κατέθεσε υπερ των δυο δημοσιογράφων. Ο Ψυχάρης του έκανε μήνυση μετά απο πολύ-πολύ μεγάλο διάστημα, διότι τότε, λέει,έμαθε τι είχε καταθέσει...

Το δικαστήριο ανέβαλε, με αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Χάρη Οικονομόπουλου, την υπόθεση διατάσσοντας τον Ψυχάρη να παρουσιαστεί στο δικαστήριο και να καταθέσει αυτοπροσώπως και όχι δια συνηγόρου.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης του Σταύρου ήταν πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο το 2009 και έδινε συνεντεύξεις και για τα "Γιουροφάϊτερ". Υστερα παραιτήθηκε ξαφνικά και τον έκανε ο Σαμαράς στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Υστερα παραιτήθηκε ξαφνικά και απο βουλευτής. Μετά λίγο καιρό οι Εισαγγελείς συνέταξαν πορίσματα βαρύτατα για τον εν λόγω Ψυχάρη, έγιναν ανακρίσεις και τώρα παραπέμπεται για μερικές δεκάδες εκατομμύρια...



Ο άλλος γιος Παναγιώτης (και οι δυο από τον πρώτο γάμο) είναι αυτός που "κούφανε" τους βουλευτές με την απάντησή του περί των κριτηρίων δανεισμού του Λαμπρακιστάν, συγνώμη πάλι, του ΔΟΛ...

Ο Σταύρος Ψυχάρης είναι αυτός που είχε διοριστεί από τον Θ. Πάγκαλο Διοικητής του Αγίου Ορους (θου Κύριε...) αλλά η υπόθεση γύρισε πίσω λόγω μιας μικρής "λεπτομέρειας".



Ο Σταύρος, το αφεντικό του ΔΟΛ, ο ζάμπλουτος με βίλες και σπιταρωνα στο Κολωνάκι είχε πάει μόνο μέχρι το Λύκειο και ήθελε αυτή η θέση κάτι παραπάνω...


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου