Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018

Παππάς για Σκοπιανό: Τα Βαλκάνια και η Κεντρική Ευρώπη πρέπει να έχουν πρόσβαση προς τις θάλασσες [βίντεο]
ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ


Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Από την Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, ο Ν. Παππάς υποστήριξε ότι πρέπει να επικρατήσει.... ψυχραιμία και «να μιλάμε όσο λιγότερο γίνεται δημόσια, πριν έχουμε κάτι απτό πριν έχουμε κάτι που θα οδηγήσει σε συμφωνία».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποτιμήσουμε την πορεία αυτού του σοβαρού εθνικού ζητήματος τα τελευταία 25 χρόνια. Η Βόρεια Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ανακτήσει το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή ως ο τόπος όπου τα Βαλκάνια και η Κεντρική Ευρώπη έχουν πρόσβαση προς τις θάλασσες» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Εσπευσε δε να προσθέσει ότι η χώρα μας «για να κατακτήσει αυτό το ρολό πρέπει τα ζητήματα με τους βόρειους γείτονες μας να λυθούν. Αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας».Για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη:

«H Ελλάδα είναι μια χώρα δημοκρατική όπου ο καθένας μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του όπως νομίζει. Το ζήτημα και το ερώτημα το πολιτικό είναι αν και κατά πόσο αυτές οι κινήσεις βοηθούν τη λύση του εθνικού ζητήματος. Η Ελλάδα είναι μια χωρά ισχυρή μια χωρά η οποία μπορεί να παίξει ρόλο κλειδί στην περιοχή και με αυτή την αυτοπεποίθηση πρέπει να πορευθούμε και σε αυτό το ζήτημα».


Πηγή βίντεο: thestival.gr

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, είπε πως «είμαστε μισό βήμα πριν την ολοκλήρωση», καθώς πλέον απομένει να τελειώσει ο ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών πόρων.

«Νομίζω ότι είμαστε σε μια πολύ καλή στιγμή για το ζήτημα. Μετά από 30 χρόνια και σε πείσμα πολλών, ολοκληρώνεται η διαδικασία και το δημόσιο θα εισπράξει το τίμημα που πρέπει να εισπράξει», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Για τα δημοτικά ραδιόφωνα

Όσον αφορά τα δημοτικά ραδιόφωνα ο κ. Παππάς εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Ουδείς πρέπει να ανησυχεί είμαστε στην εκκίνηση μετάβασης στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Μια διαδικασία που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα, για τον όγκο της ακτινοβολίας, για τη χωρητικότητα των ραδιοφωνικών σταθμών αλλά και για την ποιότητα του σήματος που απολαμβάνει ο Έλληνας πολίτης. Η χωρητικότητα είναι τεράστια. Μιλάμε για 1300 ραδιοφωνικούς σταθμούς, συνεπώς ειδικά οι σταθμοί οι οποίοι έχουν ένα ξεχωριστό κοινωνικό ρόλο που έχουν πρόγραμμα και δημιουργούν απασχόληση, δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα», είπε ο κ. Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και το Μέγαρο Μουσικής με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Πηλιχού «Άουσβιτς: Έλληνες – Αριθμός Μελλοθανάτου».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε συγκλονιστικό το βιβλίο επισημαίνοντας πως οι Έλληνες Εβραίοι στο Άουσβιτς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.Πηγή: Παππάς για Σκοπιανό: Τα Βαλκάνια και η Κεντρική Ευρώπη πρέπει να έχουν πρόσβαση προς τις θάλασσες [βίντεο] | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου